UF HalleMark Demesmaeker (N-VA) is verbaasd over het feit dat de meerderheid in Halle steun verleent aan Union des Francophones (UF) om bepaalde postjes verdeeld te krijgen. Concreet heeft het gemeenteraadslid van UF enkele (geheime) stemmen gekregen vanuit de meerderheid bij het kiezen van een postje.

In Halle bestaat het bestuur uit Open-VLD, sp.a en CD&V. Gezien de historische rol die deze gemeente speelt in het behoud van het Nederlandstalig karakter van de streek, ligt de aanwezigheid van het Vlaminghatende UF in Halle erg gevoelig. Even bizar, maar gezien de Belgische spelregels aangaande ‘democratie’ niet abnormaal, is het feit dat de N-VA, die ruim de grootste fractie vormt met 12 raadsleden, niet in het bestuurscollege vertegenwoordigd is. En dat laat nu zijn eerste sporen na.

Bij het verkiezen van raadgevende postjes bij enkele intergemeentelijke samenwerkingsverbanden liep het grondig fout. Om de één of andere zelfminachtende reden kozen enkele leden van de meerderheid voor het aanwezige UF-gemeenteraadslid. U zal denken “wat maakt dat nu in Godsnaam uit?” maar vergis u niet, Halle is een strijdgemeente waar de Nederlandse taal dreigt te verdwijnen wanneer dit ene UF-raadslid erin slaagt zijn haat tegen alles wat Nederlandstalig en Vlaams is, te verspreiden.

De Franstalige aanwezigheid in Halle heeft vanzelfsprekend evenveel rechten als de aanwezige Vlamingen, maar als het op taal aankomt dienen ze in te binden. Halle is immers een Vlaamse gemeente en wie dat niet wil inzien, kan maar beter opkrassen!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op “Meerderheid in Halle verleent steun aan… Union des Francophones”

  1. De Vlamingen zijn verkocht aan de walen met hun zo gezegde splitsing BHV de drie grote partijen hebben ons verkocht :

  2. In Dilbeek tekende de N-VA een rondschrijven waarin het voorstelt om het FDF in bepaalde vzw’s op te nemen werd bevestigd. (Zoals in de beheerraad van het zwembad)
    In Dilbeek is de burgemeester van N-VA strekking. Wat de VLD nooit deed… doet de N-VA met één pennetrek. Namelijk de Vlaamse Beweging in Dilbeek ondermijnen.
    En op die partij moeten wij als vlaamsgezinden stemmen ? Denk het niet !

  3. Graag verneem ik de verdeling van de gemeente raadsleden in Halle.

  4. Omwille van de smeer likt de kat (de politicus) de smeer. Eeuwenoude opperste politieke wijsheid en gedragsrichtlijn.

Trending

%d