Verslag betoging te Brugge : “Stop het anti-Vlaams racisme”

Op 16 februari hield de organisatie Autonome Nationalisten een betoging met een 30-tal deelnemers in Brugge.  De betoging haalde het 7-uur avondjournaal van de VRT alsook het nieuws van de West-Vlaamse TV. De dagen ervoor stonden de kranten bol van artikels over dit nieuw fenomeen. De Standaard wijdde er een hele pagina van hun weekendeditie aan.

Een paar tientallen solidaristen uit Vlaanderen, Nederland en zelfs Wallonië verzamelden op de Brugse Grote Markt. Jan Breydel en Pieter de Coninck keken ernaar. Op de grote markt werd de groep solidaristen warm onthaald door een toevallig aanwezige groep voetbalsupporters van Standard Luik. De politie deed hen echter afdruipen.  Er zou ergens in het Brugse een marginale tegenbetoging georganiseerd worden, maar daar hebben de Autonome Nationalisten niets van gemerkt.

De betoging trok door heel wat Brugse straten. De slogans van de dag waren “Eigen volk eerst”, “Europa, Jeugd, revolutie!”, “Baas in eigen land”. Verschillende betogers verklaarden met veel emotie“blij te zijn dat er nog eens iemand voor eigen volk betoogt en niet steeds aansluit bij die vreemdelingen om op staat te komen”.

Aan het Zand gaf woordvoerder Joachim een redelijk lange toespraak waar hij verwees naar de verdrukking van de Vlaming in eigen land. Hij vernoemde de verschillende gekende gevallen waar allochtonen zich niet inhielden Vlamingen of andere European te molesteren, verkrachten of zelfs vermoorden. Het geval van de vermoorde scheidsrechter in Nederland is daar een goed voorbeeld van.  De Autonome Nationalisten verklaarden het in Vlaanderen zeker niet bij deze ene keer te laten.

3 comments

  1. Wanneer zal die discriminatie ophouden en autochtonofoob racisme/discriminatie eindelijk OOK eens enigerlei rechtspraak krijgen ? Kap die politiek-correcte doofpot om ! Door onze numerieke meerderheid hoesten wij toch het grootste volume aan belastingsgeld op ! Wanneer krijgen wij dan eindelijk eens onze GELIJKE RECHTEN ?

  2. Als zo nog iets wordt georganiseerd graag dan toch iets meer tam tam hierover als het kan dan stappen we zelfs heel graag mee.

    1. in april gaan ze op nieuw betogen, met hetzelfde thema maar in een andere stad. Als je meer wil weten moet je een bericht sturen naar Autonoom Nationalist op facebook. Vlaamse groet

Comments are closed.