hectorvanoevelenAls Vlaams-Nationalist zonder enige partijpolitieke binding sta ik vanop de zijlijn te kijken naar het wereldje van politiek op z’n belgisch en hoe langer ik ernaar kijk, hoe minder ik ervan begrijp. Niet alleen stoort het mij dat de hedendaagse politiek ver, oneindig ver, is afgedreven van de schone betekenis die de oude Grieken eraan gegeven hebben – dienstbaarheid aan de polis, de gemeenschap – maar het ergert mij al evenzeer of meer dat die gemeenschap die afwijking van dienen van VERdienen zo lijdzaam en gelaten over haar kant laat gaan. Trouwens, niet alleen de gemeenschap doet dat, maar ook – helaas, tienmaal helaas – de pers die zichzelf nog altijd beschouwt als spreekbuis en tolk van die gemeenschap. In plaats van, zoals van een tolk van het volk verwacht zou mogen worden, zich kritisch tegenover de politiek op te stellen, is de pers in dit land, uitzonderingen daargelaten, een schakel geworden in de ketting van de politieke machtsmachinerie. Die machinerie kan maar draaien bij de genade van de bevolking die ze in gang zet met die hoog geprezen hendel die DEMOKRATIE wordt genoemd. Nog zo’n term die onder de oude Grieken een totaal andere lading dekte. Hoe blijkt namelijk de demokratie van vandaag te werken? Het volk, de demos, trekt met zijn kiesbrief naar de intimiteit van het stemhokje en kleurt daar, met potlood of met computer, een bolletje achter de naam van een of meer dienaars in spe en gaat ‘s avonds op de kwelbuis thuis of in een partijlokaal kijken wie er gewonnen heeft en het volk een aantal jaren mag gaan dienen. Het volk heeft de kaarten geschud, mogen wij dan ‘s anderendaags in de pers lezen, en nu is het aan de politiek. Soms schrijft de pers dat het nu aan de DEMOKRATIE is, maar daar heeft die pers wel een zéér rare mening over. Als in die politiek een partij wil meespelen, zoals bij voorbeeld in Denderleeuw, die door zelfverklaarde DEMOKRATEN in een soort quarantaine, ook wel met, niet toevallig, een Franse term cordon sanitaire genoemd, is gezet, dan telt het niet. Echt waar, hoe ongelooflijk ook in een DEMOKRATIE, dan worden de stemmen die het volk op dié partij heeft uitgebracht, na afspraak van de andere partijen ondereen, als het ware ongeldig verklaard. En de pers, die tolk van het volk? De tolk van het volk juicht toe dat een deel van het volk demokratisch wordt uitgeschakeld. De pers slaakt zonder enige schaamte een hoorbare en leesbare zucht van opluchting (niet te verwarren met oplichting), omdat de schutskring rond een niet onbelangrijk deel van de demos, onverminderd van kracht blijft. Zeg nu zelf, lezer, al of niet partijpolitiek bedrijvig, welke naam kan een fatsoenlijk mens aan zó’n soort demokratie geven? Zie titel bovenaan…

Hector Van Oevelen

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

12 reacties op “(Opinie) Democratie na Denderleeuw: dit mag geen naam hebben”

 1. @ Remi Schillewaert 14 januari 2013 • 10:23
  Tja slimmerik wie zou nu wie op zijn dagdagelijkse boterham leggen… de nep Vlamingen die gehaaide waalse onderhandelaars op zijn brood legt of andersom… één keer raden.

 2. @ Toon 14 januari 2013 • 09:08

  Ik heb een job voor u, denk dat u het perfecte klankbord kan zijn als ik eens een reactie verstuur naar één of andere blog.
  Ik leg het u voor en u kan lekker met de fluo viltstift woorden of uitdrukkingen die u niet leuk vindt markeren, indien u denkt o jéé de brave landgenoot die Frans praat met mij zou wel eens boos kunnen zijn om zoveel onbeschaamdheid en zo een lelijke verwijten …dat kan toch niet want die lieve anders geaarde Di Rupo of de bolleboos Reynders en de sympathiek jongedame Milquet en haar vriendinnetje de lieflijke fee hoe heet dat hemels creatuur ook alweer… haar man is advocaat en enkel en alleen door een speling van het lot is hij een bevoorrecht advocaat voor de Waalse landgenoot, ja nu weet ik het de schoonheid is Onkelinx wel al die mensen die het zo goed voor hebben met Vlaanderen die mogen we niet voor de borst stoten hé Toon want ze zouden wel eens heel kwaad kunnen worden.
  U mag onmiddelijk reeds de correcties aanbrengen en zodus schuttingtaal die u vermoed “de rechtvaardige Vlaamse zaak geen goed doen ” of woorden of uitdrukkingen die kunnen leiden tot ” de verdere demonisering van het Vlaams nationalisme” eruithalen.
  Jawel Toon u mag mijn teksten naar hartelust censureren tot ze aan uw profiel beantwoorden wat ik vermoed is : braafjes in de rij lopen en wachten tot de Walen (zie, zelfs met hoofdletter) zo vriendelijk zijn om ons de Vlamingen toe te staan om pakweg de plantentuin van Meise te splitsen na tien jaar onderhandelen of aub mogen we erbij in de regering en krijgen we een ministerpost waar we mee kunnen mee uitpakken bij onze achterban
  Weet je Toon ik hoef jouw geleuter niet, het is niet met braafjes zitten en pas opspringen als de waal roept dat wij er gaan komen, ik denk dat je er één bent uit de stal van de achterbakse heimelijke kerel die zichzelf tot burgemeester heeft gekroond in de stad van allah.
  Voor die kerel heb ik nul respect, getuige hoe ik hem heet : De Scherpe hij preekt het confederalisme…ken jij dat Toon, ik niet maar ik ben dan ook maar een vrachtwagenbestuurder die enkel lagere school heeft gelopen.
  Heb daar reeds eerder een woordspeling over gemaakt (heb ik ergens gelezen geef ik eerlijk toe) : het federalisme des con.
  Als je een Vlaams nationalisme voorstaat én een onafhankelijk Vlaanderen is er maar één partij Toon (en ik denk dat je wel weet de welke) die reeds decennia aan de weg timmert (zal je een hint geven het is niet de nva).
  Nitwit is dus een scheldwoord volgens u Toon of in elk geval geen netjes talgebruik?
  Islamtuig is dus een scheldwoord volgens u Toon of in elk geval geen netjes taalgebruik ?
  Hournalist is dus een scheldwoord volgens u Toon en geen netjes taalgebruik ?
  Niwit is iemand die niet kan wat bij poneert (vriendelijke omschrijving).
  Islamtuig tja ik weet geen enkele positieve inbreng van dit soort lieden te melden geen enkele Toon, en ze worden reeds tomeloos door de media (de hournalisten dus) positief gediscrimineerd.
  Hournalist is nog een beleefd verwijt naar journalisten, in feite is het gebruikelijker ze joirnaille te heten Toon, dat is een samentrekking van journalist en canaille, wil je weten wat het betekend luister naar Serge Gainsbourg of raadpleeg het www.
  Zal het duidelijk schrijven Toon een journalist is iemand die feiten registreert en ze los van een persoonlijke opinie of levensvisie in het nieuws brengt, wars van politiek voorkeur of beinvloeding door omgeving, de enige die ik weet die de deontologie toepassen pennen voor het t’Pallieterke.
  De media is een links en nog linkser zooitje die geen kans onbenut laat om ons Vlamingen te beschadigen, doe maar lekker naief Toon, ik lees het Oude Testament moet je ook eens aan beginnen.

  Kan nog enkel paginas verdergaan maar krijg er genoeg van Toon.

  1. Beste Trucker.

   Het was helemaal niet mijn bedoeling om u te censureren en al helemaal niet om u de mond te snoeren. Ga aub door met het aanklagen van uw opgenoemde lijst. Ik zal dat ook doen met mijn lijst (die overigens helemaal niet zo verschillend is). Dat “de manier waarop” verschilt is toch geen probleem?

   Met mijn post heb ik u wensen te overtuigen van mijn mening dat gescheld hierbij niet nodig is. Dat is blijkbaar niet gelukt :-). Geen enkel probleem, het is uw goed recht om hiermee verder te gaan.

   Uw persoonlijke mening omtrent mij en mijn politieke overtuiging of vice versa is daarvoor volledig irrelevant.

   Met vriendelijke groeten,
   Toon.

 3. @ Toon
  Schelden help niet ,maar de rechtgeaarde Vlaming wordt niet enkel uitgescholden maar ook fysiek bedreigd ,Het Vlaams Nationalisme is al ‘gedemoniseerd !, wat stel je dan voor , braaf ja knikken en alles maar over je heen laten walsen ?Het is diezelfde onderdanigheid die de anderen aangrijpen om ons het leven zuur te maken (zacht uitgedrukt) blijkbaar hebben er een hoop mensen die verknechting nodig omdat ze, ofwel ongeïnteresseerd zijn, of simpel oerdom
  Het soort dat zichzelf journalist noemt is al op voorhand gerecupereerd door het establishment,en zal er zich wel voor hoeden hun jobke niet te verliezen door de waarheid te schrijven,Ik erger mij steeds maar aan de kruiperigheid van het volkje dat steevast aan de zijlijn staat te fulmineren maar die je nooit ziet als er aktie’s ondernomen worden om het tij te keren, Vlaamse klaas bange haas.

  1. Ik zie niet in hoe oproepen tot het achterwege laten van ordinair gescheld gelijk staat met “braaf ja knikken” en “alles maar over je heen laten walsen”. Met onderdanigheid heeft dit niets te maken, wel met elementaire beleefdheid.

   Natuurlijk ben ik zeer ontevreden met onze huidige eerste minister maar ben ik dan een “Vlaamse klaas bange haas” omdat ik weiger Di Rupo een “nicht” te noemen? Ook ik heb mijn vragen over de journalistieke deontologie die tentoongespreid wordt door de Vlaamse pers, maar ben ik een “Vlaamse klaas bange haas” omdat ik verkies dit op een beleefde manier aan te klagen en niet via scheldwoorden als “hournalisten”?

   U zegt zelf dat schelden niet helpt… Dan zijn we het toch eens?

   Uw opmerkingen betreffende “langs de zijlijn staan fulmineren” en “akties” beschouw ik als niet relevant ten opzichte van mijn post. Al verwacht ik wel dat we ook hier wel enigzins van mening zullen verschillen :-). Dat mag toch, hoop ik?

   Met vriendelijke groeten,
   Toon.

 4. Mooi artikel!

 5. We weten het al langer : als de verkiezingen echte veranderingen zouden teweegbrengen waren ze reeds lang afgeschaft.
  Het politiek correcte zooitje doet er echt alles aan om er een echt zooitje van te maken waarbij het in feite een groot understatement is het verkleinwoord ‘tje’ te gebruiken.
  Het is vijf na twaalf met de economie want de walen met de PS aan kop bepalen hoe Vlaanderen moet bestuurd worden, zij bepalen eveneens waar het islamtuig en andere zogenaamde asielzoekers naar toe gaan, in hun agenda is er tevens een groot hoofdstuk gewijd aan hoe justitie moet werken (in realiteit met PS bestuur betekend dit niet werken .
  Het is de nicht Di Rupette die de eerste viool speelt in Vlaanderen en de incompetentie (ik blijf beleefd) van het zooitje als een Monica De Coninck, Annemie Turtelboom, Alexander De Croo en andere nitwits…wel die leggen de walen elke dag op hun boterham.
  Pers is links extreem tot links en heeft een duidelijke sympatie voor gelijkgestelde zielen en, aangezien er geen integere kontrole is of hournalisten zichzelf en hun vrienden niet teveel verwennen zie ik het niet vlug veranderen. Oplossing zou zijn staatsomroep opdoeken.
  Echt stuitend was het te luisteren op de BRT radio hoe bezorgd de hournalisten waren of het cordon nu verbroken was ja dan neen, of het bestuur goed zou werken was van ondergeschikt belang, enkel of het Vlaams Belang erbij zou zijn (een nachtmerrie voor linksen) was belangrijk.

  1. Met alle respect maar via dit taalgebruik (islamtuig, nitwits, hournalisten) verlaag je je tot het niveau van hetgene je aanklaagt. Dit zal de rechtvaardige Vlaamse zaak geen goed doen en enkel bijdragen tot de verdere demonisering van het Vlaams nationalisme. Met vriendelijke groeten, Toon.

  2. Remi Schillewaert

   Volledig akkoord! Jammer van een paar schoonheidsfoutjes. “…betekent dit…” en “…die leggen de Walen op hun boterham…” Wie legt er wie op hun boterham?

 6. Het woor quarantaine is een leenwoord dat onnodig gedweep met de taal van de onderdrukker als oorzaak heeft. Was een schutkring niet goed genoeg?

  Bij een poging om onze taal te behoeden voor teveel vreemde invloed, hoort rechtlijnigheid.
  Zelfs Vlaamse partijvoorzitters gebruiken liever faciliteren dan vergemakkelijken en in zichzelf toonaangevende blaadjes zwerft het nageaapte journaille van het ene schrijfgeboefte naar het andere.

  Hopelijk is de ziekte op dit gebeuren nog in te perken, want de aanloop tot Nederfrengels – Franglais is ook hier al genomen.

 7. Prachtig artikel! Proficiat!!

  1. Goede analyse

Trending

%d bloggers liken dit: