HetNieuwsbladSinds 2005 onderzoekt de Dienst Grootstedenbeleid de mogelijkheid tot ‘solidair wonen’. “Dat solidair wonen kan een aangepast antwoord zijn voor bepaalde personen die bewust voor het leven in groep kiezen, om zo opnieuw een individuele zelfstandigheid op te bouwen en/of als oplossing voor hun behoeften die het huidige individuele model van onze maatschappij niet kan inlossen,” zo lezen we. Met de steun van Rood!, de échte socialisten zoals ze zichzelf graag noemen, nam ene Johan Cabello het initiatief om over te gaan tot het kraken van leegstaande sociale woningen in Berchem om er vervolgens aan solidair wonen te gaan doen. Deze woningen worden in 2013 gesloopt. De Stad maakte de afgelopen maanden echter heel rare beslissingen omtrent deze woningen.

Persoonlijk had ik nog niet zo lang geleden principiële bezwaren tegen elke vorm van kraken. Op termijn heb ik ingezien dat er tegen kraken met positieve bijbedoelingen én uitsluitend van leegstaande gebouwen van de overheid weinig bezwaren zijn. Kraken enkel en alleen om er te verblijven (en er doorgaans de boel te vernielen) is dan ook naar mijn bescheiden mening uit den boze. Dat Rood!-kandidaat Cabello met andere woorden deze leegstaande sociale woningen gekraakt heeft om er vervolgens met een groep te kunnen verblijven is ergens nog verdedigbaar. De man wil de gebouwen evenzeer ter beschikking stellen aan de buurt én de gebouwen worden in 2013 afgebroken, dus kan je zeggen; tja waarom ook niet. De buurt klaagt echter over een permanente wietgeur én overlast veroorzaakt door feesten, die soms de ganse nacht plaatsvinden in de gebouwen. Er is echter veel meer aan de hand met ‘De Regenboog’ dan enkel wat ‘occasionele’ overlast.

In tijden van crisis is het verdacht dat sociale woningen komen leeg te staan. De reden voor de leegstand van deze blok is dat deze woningen zullen verwijderd worden voor nieuwe woningen. Om deze afbraak enigszins voor te bereiden werden alle oorspronkelijke bewoners uit hun appartementen gezet. Deze moesten allemaal op zoek naar nieuwe sociale woningen die – zoals u wel zal weten – erg schaars zijn in Antwerpen. En toch vlogen ze buiten. Eens de storm wat was gaan liggen, trokken Johan en zijn linkse vriendjes naar deze leegstaande appartementen en vestigden ze er zich. De oorspronkelijke bewoners kregen hier lucht van en reageerden woedend op het feit dat zij buiten zijn gevlogen en dat er nu, met medeweten van de Stad Antwerpen, krakers in hun oude appartementen wonen.

Maar dat is nog niet alles! Wim Van Osselaer, VB-gemeenteraadslid in Antwerpen, ontdekte dat de Stad zopas voor niet minder dan 20.000 euro aan werken liet uitvoeren in de gekraakte panden (sanitair, verwarming, schilderwerken(!), enz.) … die volgend jaar worden gesloopt! Dit is één van de laatste stuiptrekkingen van het wanbeleid van Überkaviaarsocialist Patrick Janssens: sociale huurders vliegen uit hun woning, even daarna nemen krakers hun plaats in en mogen blijven en tot slot wordt ten voordele van deze illegale bewoners het pand dat zal worden afgebroken verfraaid ter waarde van 20.000 euro… Antwerpen mag meer dan blij zijn dat de socialisten het schoon verdiep verlaten hebben!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Stad Antwerpen geeft kerstcadeau van 20.000 euro aan extreemlinkse krakers van Rood!”

  1. Heb er geen woorden voor. In welke maatschappij leven wij? Alles is mogelijk, niets is onmogelijk. Ben blij voor de volgende verkiezing, dan gaan hopelijk de normale poppetjes dansen. Ik dans mee…

Trending

%d