In het weekblad Knack mochten de liberale coryfeeën Guy Verhofstadt en Karel De Gucht hun onvoorwaardelijke geloof in de Europese Unie nog eens belijden. Hier een opvallend fragmentje uit het vraaggesprek:

Zal Europa uiteindelijk sterker uit de crisis komen?

Guy Verhofstadt: ‘Dat denk ik wel. De crisis is een ongelooflijke opportuniteit – hoe raar dat ook mag klinken – om dingen te doen die in normale omstandigheden onmogelijk zouden zijn geweest.’

Karel De Gucht: ‘Europa gaat alleen door crisissen vooruit. Mensen doen alleen maar toegevingen die op korte termijn tegen hun belangen ingaan als ze met de rug tegen de muur staan.’

Zo, dat is even slikken. Dus het zal alleen maar beter gaan met ons, Europese onderdanen, wanneer eerst al onze spaarcenten verdwenen zijn door het ongebreidelde gespeculeer van de banken, onze werkgever dankzij globalisering en te hoge belastingen met de noorderzon naar het buitenland is vertrokken en we onze energiefactuur niet meer tijdig kunnen betalen. Dat ze dat maar even in levende lijve gaan uitleggen aan al die mensen die de armoedegrens angstwekkend snel dichterbij zien komen, als ze er al niet midden inzitten. Zelf hoeven de heren De Gucht – die in het begin van het jaar op het VRT-nieuws letterlijk zei dat de gewone burger de crisis maar moet betalen – en Verhofstadt niet direct te vrezen voor dit lot, met hun optrekjes in Toscane en hun door de EU gesubsidieerde wijngaarden aldaar. Over hun wanbestuur in de Belgische regering zo’n tien jaar geleden houden ze natuurlijk zedig hun mond.

O ja, de Open-VLD heeft een nieuw opperhoofd: Gwendolyn Rutten, de ‘lieveling van het partij-establishment’. Die vindt dat haar partij moet veranderen. Zoals Verhofstadt zelf zeker: van oprichter van het Gentse AFF in de jaren zeventig naar baby-Thatcher in de jaren tachtig. Van bundelaar van rechtse krachten (vraag maar aan Gerolf Annemans, Paul Beliën en Edwin Truyens) in de jaren negentig naar de man die er rond de eeuwwisseling prat op ging dat zijn regering alle ethische taboes doorbrak. En vandaag is hij dé Europese superfederalist, die samen met zijn nieuwe vriend, de ultra-linkse pedofiel Daniel Cohn Bendit, alias ‘Rooie Danny’, vindt dat de Europese naties al hun soevereiniteit moeten afgeven aan het EU-monster.

Als er al iets zou moeten veranderen binnen de Open-VLD, dan is het de arrogante houding van een De Gucht en een Verhofstadt, die vinden dat de crisis een ‘ongelooflijke opportuniteit’ is en dat Europa alleen maar door crisissen vooruitgaat.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Verhofstadt en De Gucht vinden de crisis een ‘ongelooflijke opportuniteit’”

  1. Konijnenkweker, Gent

    Daar is er ene ontsnapt een “Beverse Blauwe”, een prachtras met een liberaal-blauwe schijn over de pels vandaar “Beverse Blauwe” en ik wou hem vandaag in de pot steken.

  2. Het is dan ook niet te verwonderden dat die beide Stand Up Comedians er voor zorgen dat de zoveelste electorale buiklanding op rij van de zichzelf “open” wanende VLD erveen op een kier staande “open”(sic) VLD van maakt. Ze doen maar, deze kampioenen in de liberaalblauwe sport “eigen ruiten ingooien”. Wil de laatste vanuit Toscanië het karig-ampère lampeke der Liberale Loge “Verlichting” uitdoen aub, Electrabel is al rijk genoeg vanaf het moment dat onze politici de fransozen van Suez het lieten kapen.

  3. Ze hebben de boel naar de maan gezonden om België uit te verkopen aan de Fransen om de gaten te vullen ;en nu hebben ze een vet betaalde job om er wat lawaai te kunnen maken :

Trending

%d