RechtsActueel verwelkomt redacteur Francis Van Den Eynde

De ploeg achter ReAct is vastbesloten om deze website met uw steun verder te laten groeien, en we waren dus blij de voorbije dagen diverse kandidaat-redacteurs te mogen verwelkomen. Nadat deze onderworpen werpen aan volslagen willekeurige, intolerante en respectloze toelatingsproeven, het is hier tenslotte een rechtse website, heeft de hoofdredactie zich zopas teruggetrokken in geheim conclaaf en daar het licht op groen gezet voor een reeks nieuwe scherpe pennen in het ReAct-leger.  De eerste die we trots aan u voorstellen is Francis Van den Eynde, geboren Brusselaar maar intussen al lang politiek actief in Gent.

Hij heeft een indrukwekkende staat van dienst in de rechtsnationale beweging, met activiteit in Volksunie, Were Di, Voorpost en Vlaams Blok/Belang.  Ontelbare rechtsnationale zangavonden heeft hij geleid, vele honderden onderricht met zijn cursus ‘geschiedenis van de vlaamse beweging’.   Vooral zijn legendarische aanvallen op de vooringenomenheid van de rode VRT, toen nog BRT, overtuigden ons: wij hebben hem gevraagd om voortaan ook hier zijn scherpe pijlen te richten op de wanpraktijken van de rood-groene persmeute die in Vlaanderen helaas nog steeds de dienst uitmaakt bij de klassieke media.

Francis is met slaande deuren vertrokken bij het Vlaams Belang, en dat stelde ons voor een probleem: wij zijn kritisch over het VB wanneer wij dat nodig vinden, maar ReAct is anderzijds ook geen initiatief tegen het VB.  Dus hebben we met Francis een duidelijke afspraak gemaakt: hij heeft recht op zijn opinie over het VB, maar die wordt niet via ReAct geventileerd. Eerstdaags stellen we u overigens een nieuwe redacteur voor die volledig komt uit de huidige enthousiaste en bekwame ‘jonge garde’ van het Vlaams Belang, dus we willen wat dat betreft een gezond evenwicht nastreven.

Saaiheid en voorspelbaarheid vind je bij de klassieke oude media. Debat en stoute meningen voor mensen die zelf nadenken vind je bij Rechts Actueel!

8 comments

 1. Ik heb minder moeite om de sinusregel te bewijzen, dan om die reacties te verstaan. Kan het niet wat duidelijker?

 2. Goed dat je als VB er ook het Vb durfd tegen te spreken als je bvb vind dat bepaalde platen te veel en te lang worden gespeeld zonder afwisseling . :-) Dat wil ook niet zeggen dat je daarom tégen iemand bent. Zolang er maar geen persoonlijke vetes worden beslecht is dit prima!

 3. Francis Van Den Eynde is alom gekend in rechtse kringen en ver daar buiten,het zou een goede aanwinst zijn rechts actueel.

 4. Dus Francis mag zijn mening over het VB niet ventileren maar de VB’ers die in meerdere of mindere mate partijslaaf zijn mogen dit wel?

  Gezond evenwicht? Ahum…

  1. Francis zijn mening over het VB is allesbehalve objectief maar louter en alleen ingegeven door rancune en de wil af te rekenen met de partij. Als zijn vriend Rob Verreycken hier oproept dat de rangen moeten gesloten worden dan kunnen we een onverbeterlijke ruziestoker zoals Francis missen als kiespijn. De artikels over ‘DM’ en een EX-Vb’er zijn wat dat betreft alvast een veeg teken aan de wand. Ben benieuwd of ReAct bovenvermelde dure belofte kan/wil houden …

 5. Ik heb daar zo mijn bedenkingen bij….en die zijn niet echt positief.

  1. Ik deel die bedenkingen Ledy. ‘Een indrukwekkende staat van dienst in de rechtsnationale beweging’? We zullen die ‘staat van dienst’ van bij Were Di maar niet bovenhalen want dat zou wel eens veel ogen kunnen openen. In ieder geval mag ‘jong’ bij deze ‘aanwinst’ verdwijnen uit de ondertitel van ReAct. En vernieuwend eigenlijk ook.

Comments are closed.