Verschillende toekomstige N-VA-burgemeesters werden de afgelopen dagen op allerlei manieren ‘bedreigd’ vanwege hun nakend ambt. Zowel Bart-schaf-de-Vlaamse-beweging-af De Wever als Erwin Brentjens van Turnhout kregen te maken met minder prettige gebeurtenissen. Zo werd bij De Wever een varkenskop achtergelaten op zijn oprit en kreeg Brentjens een afbeelding van een pistool met bijschrift: “Verkies je de kogel of ga je liever uit jezelf af” in de brievenbus. Ook Nadia Sminate, de toekomstige eerste Marokkaanse (N-VA-)burgemeester kreeg bedreigingen van die aard.

Uiteraard zijn (doods)bedreigingen helaas onderdeel van het politieke spel. In Vlaanderen kennen we gelukkig geen precedenten zoals in Nederland met de moord op Pim Fortuyn, maar aangenaam om mee te maken is het nooit. Wat ons nog het meeste zorgen maakt is de manier waarop en wie er geviseerd wordt. Een varkenskop gebruiken en een allochtone die geviseerd werd…

In Turnhout is het puur gissen natuurlijk, maar de bedreigingen in Antwerpen en Londerzeel verontrusten ons in die zin dat het enerzijds een varkenskop is en anderzijds een Marokkaanse dame die bedreigingen krijgt. Twee keer durven we toch voorzichtig de link leggen met anti-islamitische motieven achter deze bedreigingen. We mogen hopen dat dit niet waar is, maar het zou triestig zijn mochten deze bedreigingen geuit zijn geworden door rechtse rakkers die niet al te bijster bij verstand zijn en zichzelf ongelooflijk stoer voelden door de daad bij het (zatte) woord te voegen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “Verschillende N-VA politici krijgen doodsbedreigingen”

 1. Hilde Franckaert

  Excuseer, maar de dame uit Londerzeel is geen Marokkaanse maar een Vlaamse! De reden waarom men mogelijk bedreigingen richt is niet te wijden aan dat, maar eerder aan de verscheurde politieke toestand in Londerzeel. Waar de Cd&V letterlijk gesplitst is omdat burgemeester De Borger de komende zes jaar de sjerp niet wou delen met schepen Conny Moons, alhoewel op aan raden van de CD&V top.(zie politiek nieuws uit Londerzeel) Hij wou alleen aan het roer blijven(= 18 jaar zetelen) en vervolgens had zij als schepen aangekondigd met een eigen partij te starten waar door ze uit de partij werd gezet en al haar functies werd ontnomen. Haar inmiddels succesvolle lijst, LWD is zelfs op tv geweest met hun verkiezingsliedje.
  Doch de verkiezingen hebben de hele boel omgesmeten en LWD werd tweede met 7 zetels, Nva, 6, de regerende CD&V nog 9 en de SPA 3.
  De CD&V had zonder de LWD te raadplegen een coalitie gevormd met de verliezende SPA én de NVA, De NVA wou zelfs niet spreken met LWD. Bij de NVA zitten allemaal onervaren mensen die totaal niet bekend zijn met politiek..De NVA hebben hun medeoprichter en huidig ocmwraadslid voor de verkiezingen als groot vuil buiten gezet terwijl die brave man Nadia zelf had binnengehaald in de partij toen ze nog lerares was in een Brussels schooltje. ‘Het draaide enkel rond haar persoontje en ze droomde van de burgemeestersjerp.’ Echt lachwekkend is dat! Ze komt niet buiten, mensen kennen haar niet en heeft in de ganse legislatuur in de gemeenteraad amper iets gezegd en als het ging over Vlaamse standpunten gewoon tegen gestemd.
  Ze is op het toilet betrapt (vraag me maar wie de getuige is!),toen ze aan het bellen was met haar parlementaire raadgever om te vragen hoe ze moest stemmen op het voorstel van het Vlaams Belang inzake een Vlaams standpunt dat in andere gemeenten was goedgekeurd.Het gaat dus niet om haar allochtoon zijn, want dat is ze zelfs NIET !(haar vader is van Marokko, haar moeder is Vlaamse en zij is hier geboren). Het ongenoegen ligt terecht bij de lijst LWD
  Maar de mensen en zelfs haar eigen kiezers zijn nogal verontwaardigd dat ze nu op tv is geweest als zijnde allochtoon!! Als ze dat één week voor de verkiezingen had gedaan dan, zo zei een collega NVA-er, had ze een PAK minder stemmen gekregen! We kennen haar enkel van haar minirok mooie benen en mooie snoet! Maar dat is niet genoeg.
  Uiteindelijk komt het hier op neer, dat Burgemeester De Borger, TOCH de laatste drie jaar de burgemeester-sjerp moet afgeven, maar dan aan een ander dametje! Vele leden van de CD&V zijn daar ook niet mee opgezet, want ze zijn Conny Moons gevolgd in het stemhokje en de partij is gehalveerd! Dus, hij had beter de bekwame Conny Moons toegestaan de sjerp op te nemen bij de laatste drie jaar, want nu is de toestand een echte chaos! De CD&Vers moeten een heel pak schepen mandaten afstaan aan onbekwame, onbekende mensen en samenwerken met eigenzinnige persoonlijkheden die er een boeltje gaan van maken!
  De heer De Borger had beter minder arrogant geweest, want nu gaan er stinkende potjes open barsten, dat is al zeker! Conny is een sterke advocate met heel veel rechtvaardigheidsgevoel en heeft heel wat gezien achter de koelissen en weet dus wat het palmares is van J De Borger.
  Dat er grote woede en verontwaardiging heerst kan ik me in denken. Dit heeft niks me het allochtoon zijn te maken, maar de media hebben wel het vuurtje bijgestookt door haar onterecht te presenteren als Marokkaanse burgemeester.
  Doch, voor de drie jaar om zijn kan er nog van alles veranderen. Het is niet zeker dat deze ploeg er degelijk werkzaam uitkomt! Zelfs bij de toekomstige deelnemende coalities is er grote twijfel. Velen zijn het niet eens met de beslissing intern. Dit wordt niet makkelijk! Voor mijn part mag Nadiaake haar slipje dragen als sjerp!

 2. Betreurenswaardig. Maar ook niet meer dan dat. Als Annemans, Dewinter en co daarvoor elke keer in de krant moesten komen, was het een vaste rubriek. Desalniettemin blijft het verwerpelijk. Uit welke richting de bedreigingen ook komen…

 3. Brunhilde Brahm

  Angst is en blijft een schlechte raadgever.Waakzam zijn is goed en aan de politie aangeven.Er moet er altijd eerst iets gebeuren voor dat de politie iets kan doen, maar dan zijn ze wel verwittigt
  geweest.Veel sterkte. Niet denken…handelen in de goede zin is beter.

 4. Laat ons inderdaad.hopen dat dit geen stoemelings incidentje is van een of meerdere betweters…. Wie zich verlaagd tot dit soort (wan)praktijken, hoort in de kamerrijke beweging niet thuis. En als het bedreigingen zijn uit die andere hoek, ja, ook dat hoort in onze samenleving niet thuis. Opkrassen, buiten ermee!

Trending

%d bloggers liken dit: