Voortrekker Taal Aktie Komitee wordt burgemeester, onze welgemeende felicitaties!

Daags na de verkiezingen wordt stilaan duidelijk wie waar burgemeester wordt. Zeer veel N-VA’ers zullen die stap zetten. Dat kan zich vertalen in een ‘vervlaamsing’ van die gemeenten. In Dessel bijvoorbeeld, waar Kris Van Dijck zichzelf opvolgt met een absolute meerderheid van stemmen overigens, heeft de N-VA zichtbare sporen nagelaten die te verwachten zijn van een nationalist. Zo worden de bekende ‘kiss-and-ride’-zones in Dessel aangeduid als ‘kus-en-rij’-zones. U kan dit details vinden, maar het blijft op bestuurlijk vlak in de meeste gemeentes om details gaan, we moeten daar niet over zeveren. Eén nieuwbakken burgemeester krijgt echter de volle 100% steun van de Rechts Actueel-redactie.

In Steenokkerzeel werd niemand minder dan Kurt Ryon aangeduid om deze gemeente te gaan besturen. Wie zegt u? Wel, Kurt is sinds jaar en dag één van de belangrijkste voortrekkers van het Taal Aktie Komitee. Kurt organiseerde mee de vele betogingen en acties van de laatste 10-tal jaren. Kurt is met andere woorden Vlaams-nationalist in hart en nieren. Kurt laat wel weten dat die tijd van actie voeren nu voor minstens 6 jaar even gedaan is. Tevens zal hij zijn functie bij TAK neerleggen, dit conform de statuten van TAK zelf. Het enige minpuntje waar we wel mee zitten is het feit dat hij met zijn partij Klaver-N-VA een coalitie zal vormen met CD&V en… de socialisten. Desalniettemin feliciteren we Kurt met zijn ambt als burgemeester van Steenokkerzeel!

6 comments

  1. … er was een tijd dat de Vlaamse socialisten hun congressen afrondden met het zingen van de Vlaamse Leeuw… (Ooit hiervan een beeld en klankfragment gezien op de VRT in een soort van eeuwoverzicht) … Wie kan dit opzoeken en terugvinden en op het internet zetten (en op mijn FB-pagina? Met veel dank!)

  2. Het enige minpuntje waar we wel mee zitten is het feit dat hij met zijn partij Klaver-N-VA een coalitie zal vormen met CD&V en… de socialisten ????

    Ligt dat dan niet in de lijn der verwachtingen voor N-VA-ers?

Comments are closed.