Chaos bij meerdere Antwerpse kiesbureau’s

De gemeenteraadsverkiezingen van 2012 in Antwerpen worden vanuit de hele wereld gevolgd. Houdt Patrick Janssens (SP.a) zijn burgemeestersjerp of wordt het Bart De Wever (N-VA)? Momenteel lijkt het er vooral op dat de buitenlandse media chaos kunnen volgen.

Tot nu toe hebben wij reeds gehoord van 7 kiesbureau’s in Antwerpen dat er grote problemen zijn met de stemcomputers. Computers starten niet op, lange wachtrijen, allesbehalve enige vriendelijke hulp bij de problemen en zelfs sommige stemcomputers die de stem verkeerd registeren (merkbaar via het controlebriefje). Bij sommige kiesbureau’s zijn de wachttijden opgelopen tot meer dan twee uur. Het gebrek aan opvang of informatie zorgt er ook voor dat meerdere mensen gewoon “foert” zeggen en naar huis terugkeren.

Als opeens wonderbaarlijk blijkt dat de traditionele partijen toch nog een grote overwinning van de N-VA hebben kunnen tegenhouden in Antwerpen, dan zijn wij alvast niet verbaasd. Zo kunnen we ook wel winnen…

3 comments

  1. Het is in 2006 ook gebeurd zo heeft Janses van de Winter kunnen winnen de NVA is nu de grote overwinnaar door de stemmen van VB te nemen om Jansens van zen troon te stoten ,
    nu zal hij het moeten waar maken ,en ook aan het VB denken die hem groot gemaakt geeft =

  2. In Leuven idem. Stemcomputers die niet werken.
    Heb een uur in de fille kunnen staan en mijn stem is natuurlijk naar het Vlaams Belang gegaan.

Comments are closed.