TAK en VVB betoogden in Rode: Rode blijft Vlaams!

Meer dan 1000 Vlaamsgezinden waren gisteren present voor de TAK-betoging door Sint-Genesius-Rode, de Vlaamse gemeente die de Franstalige imperialisten dolgraag zouden inpikken om een fysieke verbinding tussen Brussel en Wallonië te maken.  Omdat CD&V, VLD en SP.a de lakeitjes zijn van Di Rupo werd de gemeente bij de splitsing van BHV half-en-half bij de kieskring Brussel gelaten  – waardoor de arrogantie van de Franstaligen nog toenam.  Het verbod op de Gordel was daarvan een recent bewijs.

De betoging van TAK was dan ook een terecht antwoord op die provocatie.  Vlaanderen laat Rode niet en nooit los.  Als de Franstaligen het willen, dan zal Rode een symbool worden zoals Voeren dat ooit was: wij geven geen meter Vlaamse grond meer prijs, het is genoeg geweest.

Op VTM was de betoging het hoofdpunt.  Volgens VTM is TAK wel ‘omstreden’ (o ja?) en ‘liepen betogingen van TAK vroeger meermaals uit de hand.’  Waar haalt dat roodgroene journaille het?  Betogingen van TAK verlopen altijd zonder incidenten en zeer gedisciplineerd – tenzij één of andere Waal, zoals destijds Happart in Voeren, het in zijn hoofd haalt de betoging te verbieden.  In dat geval veegt TAK daar op basis van het recht op vrije meningsuiting zeer terecht zijn voeten aan.  Hebt u trouwens ooit al eens een verslag van een betoging horen aankondigen als die van ‘het omstreden ABVV’ waarvan ‘acties meer dan eens uit de hand lopen’?  Juist…

Over het ABVV gesproken, op de VRT was een lachwekkende betoging in Brussel ‘tegen armoede’ van onder andere het ABVV het hoofdpunt.  Nochtans slaagden drie vakbonden, die beweren miljoenen leden te hebben, er amper in om 1500 mensen op de been te brengen om te betogen voor méér belastingen – en dus voor verarming van iedereen.  De man die de notionele intrestaftrek gebruikt om zijn patrimoniumvennootschap uit te bouwen, Rudy De Leeuw, had zowaar het lef te komen fulmineren ‘tegen armoede’; de hypocrisie van links kent toch echt geen grenzen…  Daarna kwam dan de TAK-betoging aan bod in een, toegegeven, zeer deftig verslag.

Eens te meer hebben TAK en VVB dus weer gezorgd voor een prachtig initiatief.  Hopelijk wordt er verder gewerkt aan een strategie waarbij de ganse Vklaamse beweging de situatie in Rode op de voet volgt, reageert op elke bedreiging, maar tegelijk nadenkt over manieren om in de gemeente te zorgen voor een sterkere Vlaamse politieke aanwezigheid.

One comment

  1. Waar blijft de splitsing van BHV ze hebben het Vlaamse volk in de zak gezet de CDNV spa en vld
    Vraag me af een waal meer Belg dan een Vlaming ze zijn altijd dikke nekken geweest

Comments are closed.