Vlamingen (en Amerikaan) aangehouden wegens tonen Vlaamse Leeuw op 21 juli in Brussel

Terwijl de Vlamingen binnenkort elk jaar 700 miljoen euro per jaar meer betalen voor Brussel hebben de Franstaligen weer eens getoond hoe dankbaar ze daarvoor zijn.  Toen een klein groepje Vlamingen een foto wil de nemen aan het centraal station van Brussel, in het gezelschap van een Amerikaanse, werden ze prompt… aangehouden.  Intussen liepen tientallen mensen ongestoord rond met Brusselse mislukte inktvissen en Waalse hanen.

Het groepje werd aangehouden, als criminelen afgevoerd en twee uur vastgehouden.  De vrouwen moesten bij het betreden van de cel hun BH uitdoen…  Een reden voor de arrestatie kon of wilde de politie niet geven.  ‘Bevel van de burgemeester’, zo klonk het.  Met andere woorden: op 21 juli geldt een duidelijk bevel om al wie een Vlaamse leeuw toont in Brussel aan te houden.  Absurd, aangezien de Vlaamse leeuw het officiële symbool van de sponsor van alle Belgische feesten is…

De arrestaties zijn flagrant onwettig, omdat er enkel bestuurlijk mag aangehouden worden bij verstoring van de openbare orde.  Dat was hier manifest niet het geval.  Bovendien werden andere symbolen van regio’s in België wel toegelaten.  De Brusselse mislukte inktvis (naar ‘t schijnt een bloem) was overal te zien, en uit foto’s die de gearresteerde ‘misdadigers’ op facebook postten blijkt dat ook de Waalse haan overal aanwezig was.

Bij deze een oproep aan TAK, Voorpost en de Vlaamsnationale studentenverenigingen: markeer 21 juli volgend jaar alvast voor een uitstapje naar Brussel.  De Vlaamse leeuw moet daar dringend eens klauwen!

16 comments

 1. “In het gezelschap van een Amerikaanse” staat er bij. Wel, laat die Amerikaanse nu net NVA-kandidate zijn in de Vlaamse gemeente Hoeilaart. Een gemeente die geconfronteerd wordt met verfransing en verengelsing; en diezelfde madam vindt het nodig om haar verkiezingscampagne in ….het Engels te voeren. Of zoals een Hoeilaartse vriend het zei: “Mevrouw woont al 15 jaar in onze gemeente, en voert haar campagne in het Engels. Straf voor een partij die vindt dat anderstaligen zich moeten aanpassen. Dat ze beginnen met hun eigen volk eerst.”

  1. 1. Haar eigen facebookpagina: “N-VA Candidate for Hoeilaart in Oct.14 elections”.
   2. Haar oproep om te gaan manifesteren in Brussel op 21 juli : “”Join us in Brussels July 21 to express your non-acceptance of the recent BHV agreement and its blatent disregard for Flemish rights.”
   Ik ben misschien geen talenwonder, maar West-Vlaams is dat alvast niet.
   3. Ze woont alvast 15 jaar in DIT LAND. Zo stata het toch op de verkiezingspagina van NVA-CD&V. (Ja, die mevrouw die zo tegen de splitsing van BHV blijkt te zijn, komt wel degelijk samen op met de CD&V)

  2. En nog van op de verkiezingswebstek van het kartel CD&V-NVA :
   Expats are forming an important group in our municipality. We are convinced that expats and Flemings living in harmony with each other is a benefit for all. Therefore “Een Hart voor Hoeilaart” pays a lot of attention to the fact that everybody should feel at home in our Flemish municipality Hoeilaart; mutual respect is very important in this matter.
   Following candidates know very well this matter (and they are also herein active):
   Mandy Bubier is an expat (US/UK) and together with her husband Marc Rabaey, she is realizing projects with expats and Flemings.
   Myriam Warson is married to an expat (US) and therefore also knows very well the needs and aspirations of the expats.
   As you can see, not only we talk about it, but we also are taking initiatives to bring expats and Flemings together in harmony.

   Ook al in ‘t West-Vlaams…..

 2. deze leeuw is uitgevonden door extreem-rechts. heeft geen enkele historische basis, nog legitieme waarde

  NVDR. Waar haalt u die onzin? België is uitgevonden en heeft geen historische basis, noch legitieme waarde…

  1. DIRK ,als je dan zo koningsgezind bent,verhuis dan naar BRUSSEL OF WALLONIE,want binnenkort zijn de VON SAXEN COBURG GOTHA ENKEL NOG KONING VAN EEN VAN BEIDE.SUCCSES EN BETAAL JIJ DAN MAAR VOOR DIE NUTTELOZEN

 3. Dit is de Vlaamse Leeuw niet. Deze vlag is het symbool van de collaboratie met nazi Duitsland.

  NVDR: u vergist zich, dat was de Waal Leon Degrelle.

  1. De “facteur” kent het dossier niet. Er was economische collaboratie en de collaboratie van de Vlaamse beweging. Zelfs in het VNV infiltreerden massa’s economische collaborateurs. De Vlaamse Bewegers hoopten dat Duitsland hen enige onafhankelijkheid zou bezorgen, hetgeen achteraf naïef is gebleken. Ook de Bretoense Beweging, gesticht door Charles De Gaule, oom van de generaal, heeft, om dezelfde reden gecollaboreerd en leed onder dezelfde repressie. De Fransen, zelfs degenen ten zuiden van de demarcatielijn, hebben massaal gecollaboreerd en massa’s joden helpen deporteren. Ook in Belgîe wordt de Waalse collaboratie doodgezwegen. Over het “Bloedbad van Charleroi” eveneens geen woord.

 4. awel ik kom ook se me ne vlaamse leeuw ne keer zie wie mij gaat oppakken!!!!!

  1. Laat ons jaarlijks op 21 juli een Belgische Vlagverbranding- happening houden !

   1. onozelaar als ge da doet zal ik zorgen da ge uw stomme poten verbrand

    1. Belgicisten kunnen blijkbaar niet zonder dt-fouten schrijven. Tja, als uw woordenschat zich beperkt tot ‘vief le rwa’….

   2. OK! Nu al hangt bij mij elk jaar de leeuw aan de gevel op 21 juli. (Ik laat hem gewoon hangen na 11 juli!) Volgend jaar wil ik hem aan de mast hangen in de voortuin, maar dan wel halfstok, of misschien de Belgische vlag met de rode lap voor driekwart afgescheurd. We zien nog wel.

Comments are closed.