Nabije Oosten: parlementslid Ben-Ari verscheurt Bijbel

In het Nabije Oosten is het momenteel geen goed moment om christen te zijn. In Egypte zijn de moslimbroeders aan de macht en in Syrië vecht het seculiere regime, gesteund door sji’ieten en christenen, tegen radicale soennieten. Maar ook elders wordt het christendom niet aanvaard door extremistische politici.

Het Israëlisch Bijbelgenootschap had Bijbels verstuurd naar leden van de Knesset met een begleidende brief waarin stond dat het Boek zou helpen “de heilige geschriften te begrijpen“. Michaël Ben-Ari, lid van de Halhud HaLeumi (Nationale Unie), reageerde daarop met het boek voor de pers te verscheuren. Voor hem is de Bijbel een “verachtelijk” boek dat “verantwoordelijk is voor de moord op miljoenen joden tijdens de inquisitie“. De Kerk en het christendom dienden voor hem dan ook verwezen worden naar “de vuilnisbak der geschiedenis“.

In 2009 stelde hij ook al dat een bezoek van paus Benedictus XVI aan het Heilige Land een belediging zou zijn voor alle slachtoffers van de holocaust. Zelf is Michael Ben-Ari volgeling van Meir Kahane. Die laatste steunt het idee van een Groot-Israël, de massale verdrijving van Arabieren door massamigratie van Joden en is medestichter van de Jewish Defence League (een organisatie wiens symbool een groet met de vuist is en waar Anders Behring Breivik waarschijnlijk zijn inspiratie van haalde voor zijn “extreemrechtse groet”). Michael Ben-Ari mag dan ook niet meer de VSA in, nochtans niet de meest Israëlkritische staat ter wereld, vanwege zijn gedachtegoed en goedkeuren van terrorisme.

5 comments

  1. Een Jood die een Joods boek verscheurt. Relevantie voor ons hier in Europa? Nihil.

  2. Deze man weet echt niet beter en is te onozel en blind dat hij in zijn eigen verderf loopt !Dezelfde vuist is te zien tegen alle joden en tegen Israel tijdens deze tv oproep van MEmriTV waar het hoofd van de moslimbroeders oproept Jeruzalem in te nemen als hoofdstad van het wereldwijd kalifaathttps ://www.youtube.com/watch?v=QI3wG3loKlA&feature=player_detailpage

  3. Verre Westen: Amerikaans dominee verbrandt Koran. De pot verwijt de ketel dat hij zwart is? Christus en Yahweh houden woord: zij zijn niet de vrede maar het zwaard komen brenen. Wanneer zal men eindelijk eens een ander woord volgen: “Bemint elkaar”?

Comments are closed.