[SATIRE] “Onbekende ‘Zot-deeltje’ vrijwel zeker gevonden”

In het Europees Centrum voor Holte-Onderzoek (ECHO) werd gisteren een bijzondere en  belangrijke ontdekking gedaan. Zo goed als zeker hebben internationale wetenschappers het Hips-boson ontdekt. Dit microscopisch, niet met het blote oog waar te nemen, deeltje werd waargenomen in de hersenpan van een doorsnee links-socialist. Na jaren van bloed, zweet en tranen is het feest in het ECHO.

Natuurkundigen hebben de afgelopen jaren linksen op elkaar laten botsen in de grote deeltjesversneller THC. Het resultaat is verbijsterend. Er zou nu toch een minuscule hersencel gevonden zijn in één van de twee hoofden. Men zoekt echter naarstig naar een gelijkaardig deeltje in het tweede hoofd. Onder het moto “Point n’est besoin d’espérer pour entreprendre, ni de réussir pour persévérer” werd het onderzoek na zeer veel falingen toch telkens doorgezet.

Woordvoerders van Sp.a, PS, Sp.a-Rood en LSP lieten al weten dat dit een enorme vooruitgang kan betekenen voor de Socialistische Beweging. “Na jaren van verwoede pogingen, gaat men ons toch eindelijk enigszins geloofwaardig kunnen vinden. Uiteraard zullen beetje bij beetje de strategieën en gedragingen van onze militanten, partijmedewerkers en -politici moeten aangepast worden, maar de toekomst ziet er roodkleurig uit. Of was het rooskleurig?” aldus Di Rupette in een gezamenlijke persmededeling.

Wat het effect zal betekenen voor de maatschappij en in het bijzonder de rechterzijde ervan is nog onzeker. Peter Hips, naar waar het Hips-boson vernoemd werd, ook wel het Zot-deeltje genoemd, is optimistisch. “Nu deze ontdekking gedaan werd en we het boson misschien kunnen manipuleren en vermenigvuldigen, gaan de socialisten onzer regionen misschien beseffen dat ze beter ophouden met aan politiek te doen. Maar niets is zeker natuurlijk! Zet desalniettemin de Champagne toch al maar koud. Dit moet gevierd worden!”