Club ENAR die VB-websites wil censureren slurpt 1 miljoen euro belastinggeld

Toen het VB een tijdje geleden een ‘meldpunt illegaliteit’ lanceerde, in het kielzog van de media-aandacht voor Wilder’s meldpunt tegen Oosteuropeanen, dook de linkse club ENAR op om te eisen dat België het internet zou censureren om de website plat te leggen.  Uit het antwoord van de EU-Commissie aan Europees parlementslid Philip Claeys (VB) blijkt nu dat ENAR elk jaar liefst 983.000 euro subsidie slurpt en daarvan liefst 11 personeelsleden tewerk stelt.  Alweer een nieuwe illustratie van de bekende waarheid over linkse mensen: ‘links lullen en rechts zakken vullen’, en dan liefst nog met belastinggeld.

983983 euro, dat is het duizelingwekkende bedrag dat de EU jaarlijks in dat ENAR-geval pompt.  Het is een zogenaamd ‘netwerk’ van anti-discriminatieclubs die via het ‘Progress’-programma het vuige racisme moeten bestrijden.   ENAR staat trouwens voor ‘European Network Against Racism’.  U had wellicht nog nooit van de subsidieslurpers gehoord, maar de namen van de leden klinken u wellicht bekender in de oren.  Voor België zijn dat de fameuze extreem-linkse ‘Liga voor Mensenrechten’, die met een proces tegen VZW’s rond het toenmalige Vlaams Blok de vrijheid van meningsuiting in België afschafte, en de MRAX, de extreem-linkse haatorganisatie tegen het vrije denken in Brussel en Wallonië.  Ook present is ‘Kerkwerk Multicultureel Samenleven’, een ondemocratische club die met kerkbezettingen de democratisch gestemde wetten inzake legaal verblijf van vreemdelingen actief ondermijnt.

Philip Claeys wilde wel eens weten van de Europese Comissie hoe de oproep van een vet door de EU gesubsidieerde vereniging om het internet te censureren te verzoenen valt met het terechte protest van de EU tegen internetcensuur  in bv. China.  Op die lastige vraag kwam, uiteraard, geen antwoord.  We kennen immers het antwoord: de lesjes over vrije meningsuiting die de EU aan de wereld geeft gelden in de EU zelf niet voor rechtse nationalisten…

One comment

Comments are closed.