Brusselse rechtbank eist boekverbranding van Annemans’ boek ‘O2. De Ordelijke Opdeling van België”

We hadden als ervaringsdeskundigen reeds lange tijd een sterk vermoeden, maar vandaag werd het door de Brusselse rechtbank van koophandel nogmaals bevestigd: we leven niet langer in een democratie maar in een regelrechte dictatuur, waar meningen die niet conform het opgelegde gedachtegoed zijn botweg worden gecensureerd. Zo verbood een Brusselse handelsrechter deze week de verspreiding van het boek “O2. De Ordelijke Opdeling van België” vanGerolf Annemans, fractieleider van het Vlaams Belang in de Kamer van Volksvertegenwoordigers, wegens schending van het merkenrecht. Bovendien werd door de rechtbank een dwangsom opgelegd van maar liefst 5.000 euro per overtreding per dag!

De rechtszaak werd aangespannen door een Brits telecombedrijf, O2, hoewel dat bedrijf helemaal niet actief is op de Belgische telecommarkt. Het heeft in dit land dus ook geen belangen, waardoor er geen enkele verwarring mogelijk kan zijn met het boek van Annemans. Toch was de rechtbank een andere mening toegedaan, en zette zij in haar vonnis aan tot de onmiddellijke vernietiging van de boeken, aangezien het boek niet meer aangeboden, verkocht of zelfs in voorraad gehouden mag worden.

Alweer worden we geconfronteerd met een absurde politieke afrekening door een rechtbank. Na de veroordeling van het Vlaams Blok in 2004 voor racisme wil een rechtbank acht jaar later opnieuw een voorbeeld stellen door onder het mom van een “schending van het merkenrecht” de verspreiding van een politieke mening te verhinderen.

Volgens Vlaams Belang-voorzitter Bruno Valkeniers en auteur Gerolf Annemans “zet dit knettergek belgicistisch vonnis letterlijk aan tot een boekverbranding”, waarmee inderdaad de zoveelste stap lijkt te zijn gezet naar een dictatoriaal regime ten aanzien van andersdenkenden. We kunnen alleen maar hopen dat de tegenpartij het politieke motief van deze veroordeling inziet en niet overgaat tot de verplichting tot vernietiging van de boeken…

Lees hier het vonnis. (pagina 3, derde paragraaf eist de vernietiging van de boeken)

3 comments

  1. Het heeft allemaal geen belang uit welke richting de wind komt, als die maar vooral niet uit Vlaanderen komt.
    Gewoon een schande en hopelijk spant Annemans een tegenproces aan gebaseerd op ‘freedom of speech’! Nu gaat het echt te ver. België wordt een dictatuur, er mag uitsluitend nog geschreven en gezegd worden dat wat in het kraam van de linkse kliek past.

Comments are closed.