Iedereen racist: Zuid-Afrikaans model beticht van racisme nadat neger haar seksistische opmerkingen toewierp

Vorig weekeinde stonden Zuid-Afrika en de modellenwereld even op hun kop. De bloedmooie winnares van de één of andere wedstrijd van FHM, een Zuid-Afrikaans mannenblad, had namelijk een racistische opmerking gemaakt. Deze uitlatingen kwamen er na een incident dat ze had met een neger in een lokale supermarkt. Tijd voor de goegemeente om met twee maten en gewichten het betreffende model figuurlijk af te slachten.

Stap 1: Jessica Leandra Dos Santos kreeg tijdens het inkopen doen seksistische opmerkingen toegeworpen, inclusief bijhorende geluiden die refereren naar datgene dat men weleens geslachtsgemeenschap noemt. De man gaf met andere woorden een plastisch beeld van wat hij met het model in kwestie wilde beleven.

Stap 2: Jessica opende haar Twitter en schreef aan de wereld: “Just, well took on a on arrogant and disrespectful kaffir inside Spar. Should have punched him, should have”. Nadat de twittermenigte Jessica boze reacties stuurde, verwijderde ze de ‘tweet’. Nadat het model nog steeds boze reacties bleef krijgen, stuurde ze: “Would u all stop! These are the kinds of people that land up raping young girls of our country! I wasn’t going to let him get away with it.”

Stap 3: Jessica wordt aan de schandpaal gebonden en mag van de internationale gemeenschap verwijten krijgen dat ze niet zo racistisch had mogen zijn en dat ze met andere woorden een heel stout meisje is. FHM is iets concreter en schrijft op hun webstek: “FHM was appalled by Jessica Leandra Dos Santos’ racist Tweets and would like to formally announce that she has been stripped of her title as winner of the FHM Modelbook 2011 competition with immediate effect.

It’s important to us that it is noted that she in no way represents the magazine; she was merely the winner of an online poll we ran, and that we totally distance ourselves from her blatantly racist comments. We have removed all pictures of her from our website and will have nothing to do with her in future. FHM is a proudly South African magazine and says ‘No’ to racism.”

Stap 4: Hier zouden we willen schrijven dat ook de neger – om wie het in feite allemaal gaat – op dezelfde manier werd aangepakt vanwege zijn seksistische opmerkingen, maar helaas. De neger is het slachtoffer, Jessica het criminele model.

We leren hier (nog maar eens) uit dat seksisme geen kwaad kan wanneer men maar kan aantonen dat het slachtoffer van seksisme daar racistisch op reageert. Doe maar op vreemdelingen, de weg ligt open, we zullen wel slikken!

5 comments

  1. En waar blijven de feministen? Hallo dames???

  2. Walgelijk hoe ze de schuld in de schoenen van deze dame willen schuiven terwijl die neger zich zelf als een primitieveling gedroeg tegen haar. Dat bewijst nog maar eens de macht en indoctrinatiekracht van de politiek correcte lobby.

  3. Ik wil me wel ontfermen over haar.

Comments are closed.