* Inhakken op Vlaanderens goede faam   * Resideren zonder regeren
* Briefje aan Ingrid Lieten                          * Mie Tortelboom
* De verhuis van de VRT                             * De laatste wallingant

* Over dan maar naar de Vlaamse regering, waar Philippe Muyters van Begroting (N-VA) heel eerlijk vertelde niet te weten hoeveel geld er zal worden overgeheveld en wanneer. De indruk werd gewekt a) dat de staatshervorming ons allen de heilige fiscale aftrek van hypothecaire leningen zou kunnen kosten en b) dat de Vlaamse regering absoluut niet weet wat ze met haar nieuwe bevoegdheden zal gaan aanvangen.

* In uw gedrevenheid om als Vlaamse media-excellentie geschiedenis te schrijven op kosten van de goegemeente, zal de anti-Vlaamse VRT in september het totaal overbodige “derde net” in gebruik nemen. Ik wijs mezelf dadelijk terecht als ik totaal overbodig zeg, ongeacht het feit dat ook “één +” en “Canvas +” vooral bestaan om de droge boodschap “geen uitzending” uit te zenden, maar het was me even ontgaan dat uw “derde net” zich vooral tot de doelgroep “jongeren” richt.

* Oudere lezers herinneren zich het vorige omroepadres: Eugene Flageyplein 18, 1050 Brussel, al zat de televisie toen honderd meter verder, aan de Boendaalsesteenweg, want Flagey was een stapel konijnenhokjes. Je zat er op elkaars lip. Aan het Flageyplein werden iedere dag Vlaamsgezinden gekweekt, want daar zat de vijand binnen en buiten de muren.

* De kwaal zit dus veel dieper dan de meeste journalisten en waarnemers lijken te beseffen. We zitten opgescheept met een Vlaamse regering die mentaal niet klaar is om Vlaanderen te besturen als een natie-in-spe. Dat was ook nooit de bedoeling. De figuur van Kris Peeters is in deze hoogst discutabel. Hij profileert zich als Vlaamse tsjeef en levert de ene na de andere imagocampagne af, genre “Vlaanderen in Actie”, maar inmiddels wordt onze deelstaatstatus vergrendeld, en blijft de Vlaamse regering letterlijk een Belgische onder-regering. Besturen is voor deze regenten niets meer dan op de winkel letten, op automatische piloot vliegen, en voor de rest wat soft-Vlaamse retoriek verkopen, genre “wat we zelf doen, doen we beter”.

* Het is nu wel zeker dat Annemie Turtelboom (ook genoemd madam Tortelboom) naar Antwerpen komt, om de liberalen uit het slop te halen. Voor en tijdens het weekend werd er voor haar al een enorme campagne gevoerd. Aanvankelijk met de kunstmatige spanning rond haar al dan niet afzakken naar de sinjorenstad.

* Een soort van “plan W” is nodig. Dat is in enkele zinnen samengevat de boodschap die Waals minister van Economie Jean-Claude Marcourt (PS) meegaf in een interview met La Libre Belgique. Dat interview zorgde beneden de taalgrens voor heel wat heisa. De nummer twee van de Waalse regering die ervoor pleit de banden tussen Wallonië en Brussel te doorbreken: het is zelden gezien.

TE KOOP IN DE DAGBLADHANDEL, ELKE WEEK VANAF DINSDAG

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d