Op 21 januari 2012 bestormden een tweehonderdtal Libiërs de regeringsgebouwen van de Nationale Overgangsregering (NOR) in Benghazi, te Libië. Dit na reeds twee weken van protesten waarbij men uiteindelijk explosieven gebruikte om de poort naar de regeringsgebouwen op te blazen. De regeringsleden zijn in allerijl gevlucht naar een onbekende locatie.

De protestacties begonnen met het uitblijven van een duidelijke verdeling van zetels voor steden en regio’s in Libië bij de eerstvolgende verkiezingen. Het werd duidelijk dat de NOR probeerde om dit zodanig te manipuleren dat zij uiteindelijk de macht zouden hebben in het parlement en de regering om zo de controle te behouden over de olie-voorraden. Ondertussen nemen de aanvallen van het Groene Verzet, de Khadaffigetrouwen, toe terwijl de interne schermutselingen tussen meerdere milities het niveau van veldslagen nog net niet benaderen.

Ook hebben Britse inlichtingendiensten reeds gewaarschuwd voor het toenemend aantal Al-Qaidasympathisanten en -militanten die het land infiltreren. Een gebied gekenmerkt door clangebonden verbanden met stammentwisten, zonder democratische traditie, zonder middenklasse om die te dragen en met grote aantallen wapentuig in handen van radicale islamisten. Dat is het resultaat van de NAVO-interventie in Libië.

Als u wil weten waar uw belastingsgeld zoal naartoe gaat: bij deze weet u het.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading