Sinds de vernieuwing van onze webstek evolueert Rechts Actueel in stijgende lijn. In juli kreeg onze nieuwswebstek een nieuw uiterlijk en stapten we tevens over naar het besturingsprogramma wordpress. Op facebook (klik hier) hebben we momenteel een 700 ‘fans’ en ook op Twitter (klik hier) gaat dit aantal gestaag de hoogte in. We overlopen even met u enkele cijfertjes en feiten.

Op het ogenblik dat we dit artikel schrijven, staat de totale teller op 185.670 bezoekers. Dit betreft wel degelijk unieke bezoekers omdat wordpress zich baseert op het IP-adres van de bezoeker. Dat wil zeggen dat we gemiddeld 1000 bezoekers per dag halen.

Hieronder vind je een overzicht van de top tien van meest gelezen artikels. De tweede dag dat het artikel over ‘NMBS-personeel’ op de webstek stond haalden we 4942 bezoekers. Dat zorgde ervoor dat die week de best bezochte week werd met 15.771 geïnteresseerden. De maand december sloten we overigens af met een aantal van 43.679 lezers.

Ook leuk om weten is wie er naar onze webstek en artikels verwijst. Het zal niet verbazen dat, in tijden van sociale media, er 42.906 keer naar ons verwezen werd vanuit facebook. Zoekwebsteks zoals onder andere Google, Bing en Yahoo leverden ons 13.357 bezoekers op. Als we naar de top twintig gaan kijken vinden we onze vrienden van het AFF terug op de negentiende plaats, met slechts 145 ‘clicks’ richting Rechts Actueel. We werden nochtans 17 keer vermeld in tal van artikels.

Op negen en tien staan nl.wordpress en wordpress zelf. En dat is wél zeer interessant, aangezien we vaststelden dat Rechts Actueel zeer dikwijls de top drie haalde (waaronder verschillende keren de eerste plaats) van meest gelezen pagina’s op de Nederlandstalige wordpreswebstek. Bezoekers van wordpress die op dat moment even op die webstek moeten zijn kunnen niet anders dan deze vermelding vast te stellen. Leuk meegenomen natuurlijk!

Het is ook leuk om te horen dat zowel N-VA- als Vlaams Belang-mandatarissen en medewerkers nu en dan Rechts Actueel raadplegen en zelfs artikels (deels) overnemen voor hun eigen tussenkomsten of teksten (lees hier). Clint.be nam op zijn beurt de farce rond de VRT en Eddy Hermy van het N-SA over (lees hier).

Dat Rechts Actueel overigens geen partijgebonden webstek betreft werd duidelijk door het feit dat àlle politieke partijen en mandatarissen kritiek mochten en zullen verwachten. Rechts Actueel is dan ook niet links, niet neutraal, maar rechstnationaal. Wie beweert dezelfde strekking te volgen, maar van dat pad afwijkt of wie flagrant tegen die strekking indruist, mag met andere woorden een kritische noot verwachten.

Top tien meest gelezen artikels op Rechts Actueel van juli 2011 tot op heden.

NMBS-personeel: ‘Allochtonen vernielen en verkrachten in trein, gevolgd door perscensuur’ 13.805
“Ik denk het niet Job” 5.388
Griekenland quasi failliet: socialistische regering verbrast toch 16 miljoen euro voor bouw moskee! 3.653
Sharia4Belgium en Abu Imran willen Atomium afbreken 2.709
Ilse Uyttersprot: et alors? 2.377
Raf Liedts overleden, een korte terugblik op het leven van deze oud-NSV’er en -Vlaams Belanger 1.686
KVHV bezet IJzertoren in Diksmuide: “Het KVHV zal niet lijdzaam toezien op de achterbakse pogingen om de symbolen en monumenten van de Vlamingen af te nemen.” 1.619
CD&V manipuleert Knack-verkiezing ‘Belg van het jaar’ 1.567
Abu Imran en sharia4belgium vieren 9/11. PowNews was er (undercover) bij… 1.532
Missie en contact 1.348

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d