Zuid-Afrika maand lang voorzitter Veiligheidsraad VN, blanke Boeren zijn er niet gerust in…

Jacob Zuma, de president van Zuid-Afrika, is momenteel in New York om het presidentschap van het land over de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) te bespreken en vervolgens te aanvaarden. Gedurende één maand zal Zuid-Afrika deze Veiligheidsraad leiden. De VN wil van deze gelegenheid gebruik maken om de relaties met de Afrikaanse Unie te verbeteren. De vraag is of Zuid-Afrika anno 2012 het recht heeft om überhaupt een veiligheidsraad te leiden!?!

De Veiligheidsraad van de VN telt vijf vaste ‘leden’: China, Frankrijk, Rusland, de Verenigde Staten en het Verenigd koninkrijk. Naast deze vaste leden zijn er ook 10 tijdelijke landen, gedurende een periode van twee jaar lid van de Veiligheidsraad. Deze raad waakt naar eigen zeggen over de internationale veiligheid en vrede. Over de legitimiteit van dit VN-orgaan valt te discussiëren, net als over de VN zélf, maar dat is voor een andere keer.

Zuid-Afrika is tijdens 2011 en 2012 lid van deze Veiligheidsraad en zal deze maand de honneurs waarnemen. Zeer veel blanke Zuid-Afrikanen staan uiteraard zeer sceptisch tegenover dit voorzitterschap. Sinds jaar en dag zijn deze ‘Boeren’ opgejaagd wild en lynchpartijen door zwarten zijn in Zuid-Afrika schering en inslag. 22 jaar na de Apartheid kijkt de internationale gemeenschap echter de andere kant uit wanneer het geweld betreft tegen blanken in Zuid-Afrika. Ook de criminaliteit scheert al jaren hoge toppen in de Zuid-Afrikaanse steden. Als enkeling een toeristische of zakelijke reis naar dit land ondernemen, zou je wel eens zuur kunnen opbreken. Als je het al kan navertellen!

Nu gaat Zuma (wiens communistisch ingestelde ANC mede verantwoordelijk is voor zeer veel slachtpartijen bij de blanke bevolking) de heilige man uithangen en samen met de ‘grote’ wereldleiders, tussen verschillende dure diners door, bepalen wie de ‘goede’ en de ‘slechten’ zijn in Afrika en als het even kan, de rest van de wereld. We zijn benieuwd of de Afrikaanse Winter van 2012 even bloederig zal zijn als de Afrikaanse Lente van 2011, maar met Zuma aan het hoofd van een veiligheidsraad zijn we er niet echt gerust in…


One comment

  1. Nelson Mandela is iemand die in het Engels heeft over vrede en verdraagzaamheid en zijn eigen taal spreekt over communisme en kogels om blanken mee te doden. Net zoals Abbas het in het Engels heeft hoe slecht het lot van de Palestijnen is en hoe vredelievend ze zijn en in het Arabisch over het doden van de zionistische vijand. Deze hypocrisie is wat iedereen moet onthouden over alle linkse helden. Van Mandela tot Ghandi.

Comments are closed.