Deze week in ‘t Pallieterke

* De Griekse euro-exit en Frankfurt           * De wonderjaren van Di Rupo
* Léonard of de seculiere dictatuur?           * ANC: een eeuweling met zorgen
* Briefje aan Bruno Bulthé

* Wat economen vorig jaar al voorspelden, is nu heel dichtbij aan het komen: Griekenland dat beslist uit de eurozone te stappen. Griekenland heeft dringend nood aan een nieuwe schijf van 130 miljard euro steunmaatregelen. Als de Europese lidstaten en het IMF talmen om dit bedrag toe te kennen, is de exit uit de eurozone een feit, want in Athene wordt door politici nu wel degelijk rekening gehouden met dit scenario.

* Aartsbisschop Léonard slaagde er in volle kersttijd in een groot deel van het krediet dat hij in de Vlaamse beweging genoot, te verkwanselen. Vrede op aarde aan alle mensen van goede wil, maar niet aan de flaminganten! Welk konijn Léonard uit zijn mijter zou toveren om die vertrouwensbreuk met de Vlamingen te herstellen, was onduidelijk, maar er moest iets gebeuren.

* Mocht “burgertje jennen” de prioritaire opdracht zijn van wat in het koninkrijk van Albert Second de “Just is Just” heet, dan bekleedt gij sinds kort een plaats in de eerste gelederen van ’s lands uitblinkers. Ik voeg eraan toe dat gij de roos wel grandioos hebt gemist, maar de schietschijf toch hebt geraakt, als gij u met uw “initiatief” wilde afzetten tegen het juridische monster dat de lyrische naam “Salduz-wet” draagt.

* De voorbije weken lanceerde de pers een echt charmeoffensief om premier Elio di Rupo zo sympathiek mogelijk te doen overkomen. Er werden foto’s afgedrukt van een piepjonge Di Rupo, die samen met zijn moeder deelneemt aan een carnavalsfeest ergens in Henegouwen, of met wapperende manen op reis in de VS. Parallel met de fotoreportage over de jeugdjaren van de premier publiceerde La Libre-journalist Francis van de Woestyne een interviewboek over de premier.

* Afgelopen weekeind was speciaal voor Zuid-Afrika’s regeringspartij, het ANC. Tijdens een driedaags feest in Bloemfontein werd het feit herdacht dat precies 100 jaar geleden de partij boven de doopvont werd gehouden. Maar 2012 betekent niet enkel feest, het is ook een strijdjaar. In diezelfde stad zal in december worden beslist of president Jacob Zuma kans maakt op een tweede ambtstermijn. En dat terwijl de partij nooit zo verdeeld was als nu.

TE KOOP IN DE DAGBLADHANDEL, ELKE WEEK VANAF DINSDAG
Meer info: www.pallieterke.info

2 comments

  1. als ik morgen men geld verspeel op de bingo , dan moet ik ook nie terug vragen aan men baas

  2. we helpen teveel anderen en te vlug, dan eerst naar ons eigen te kijken

Comments are closed.