Deze ochtend overleed weer iemand uit de Vlaamse Beweging. Nadat Bruno Huygebaert, TAK-activist en VRT-verslaggever en ook voormalig Vlaams Blokmandataris Miel Verrijken ons verlieten kwam ons vandaag het slechte nieuws ter ore dat ook Raf Liedts ons onverwacht verlaten heeft. Raf stierf een natuurlijke dood, het nieuws kwam aan als een slag in helder water. Raf werd 43 jaar.

Raf Liedts was als jongere eind jaren ’80; begin jaren ‘90 een zeer actief lid van de Nationalistische Studentenvereniging (NSV). In die tijd werd de NSV nog meer dan nu belaagd door extreemlinks tuig en Raf was iemand die ervoor koos om steeds op de eerste rij te staan. Hij koos dan ook logischerwijs voor de functie van Verbondswacht. Vreedzaam, maar weerbaar met andere woorden. Wie Raf kent uit deze periode zal dit zeker kunnen beamen.

Raf koos er al vrij snel voor om zich actief in te zetten voor het Vlaams Blok. Heel zijn politieke carrière opsommen zou ons te ver leiden, dus beperken we ons tot de mandaten die hij momenteel uitvoerde. Raf was anno 2012 personeelslid voor het Vlaams Belang in de functie van regiosecretaris van de Regio Turnhout-Mol. Gezeten in het Vlaams Belangsecretariaat van Turnhout in de De Merodestraat verzorgde hij de regionale ledenadministratie en versloeg en organiseerde hij er de regiovergaderingen.

In zijn thuisgemeente Herentals was hij fractieleider voor de Herentalse gemeenteraadsfractie van het Vlaams Belang. In 2010 wist hij samen met de Open-VLD en een groot deel van de lokale zelfstandigen (Mobilithals) de beruchte ‘verdwijnpaal’ te laten weghalen. Deze ‘verdwijnpaal’ was, zeg maar een ‘hot item’ in Herentals en bezorgde de meerderheidspartijen meermaals hoofdpijn. We kunnen gerust stellen dat Raf met zijn Herentalse Vlaams Belangploeg het cordon sanitaire écht doorbroken heeft in dit dossier.

Naast deze twee zaken was Raf bovenal fractieleider in de Antwerpse provincieraad. Toen Bruno Valkeniers verkozen werd tot volksvertegenwoordiger, werd Raf zijn opvolger als fractieleider. Dit was ook het moment dat ikzelf Valkeniers opvolgde als provincieraadslid. Het is Raf zijn persoonlijke verdienste dat de fractie van het Vlaams Belang meer werd dan louter ‘een politieke fractie’. Het werd een redelijk hechte vriendengroep die met volle goesting aan politiek deed. Raf wist alle mogelijke interne brandjes meteen te blussen en met de jongste begrotingsbespreking van de Antwerpse provincieraad wierp dit duidelijk zijn vruchten af.

Met Raf verliest het Vlaams Belang niet enkel een militant, mandataris en idealist van het eerste uur, het verliest tevens iemand die tot op het einde bleef geloven in de wederopstanding van het Vlaams Belang/Blok van weleer. Hij was realistisch en rationeel en besefte de problemen die de partij momenteel ondergaat, maar steeds opnieuw kon hij onze ploeg motiveren om voluit te gaan voor de constructieve(!) oppositie.

Met Rechts Actueel wensen wij dan ook de naaste familie van Raf veel sterkte en moed toe. Ook zijn vele vrienden en kameraden willen we een hart onder de riem steken. Als alle nationalisten dezelfde motivatie als Raf zouden hebben staan we er goed voor, maar helaas zijn mensen als Raf de laatste der Mohicanen…, dit ten voordele van de arrivisten en carriérejagers. Desalniettemin hopen we dat het tegendeel waar is.

 Raf Liedts, kameraad, Houzee en vaarwel!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

15 reacties op “Raf Liedts overleden, een korte terugblik op het leven van deze oud-NSV’er en -Vlaams Belanger”

 1. […] kleine twee weken geleden overleed Raf Liedts. (lees hier) Voorbije vrijdag en zaterdag werd afscheid genomen van Raf. In totaal woonden ruim 2000 mensen de […]

 2. Hallo Familie van Raf Liedts,
  In 1977-78 zal het geweest zijn dat je in Sint-Victor in mijn klas zat. Je ouders waren toch zo be-kommerd om “Rafke”. Ik heb heel wat keren komen oefenen met hem voor rekenen en vraagstuk-
  ken.’t Was eigenlijk een zeer goede leerling…maar ja volgens Jef moest het allemaal zo goed als
  perfect zijn. Ik ben je altijd blijven volgen ook in je politieke carrière.Ik zag je als een flinke vader
  met zoveel kindjes en nu ben je er niet meer.Heel;heel spijtig vind ik het zeker.
  Jos Gouwy

 3. […] Raf Liedts overleden, een korte terugblik op het leven van deze oud-NSV’er en -Vlaams Belanger […]

 4. De tekst van RechtsActueel is een mooi eerbetoon aan Raf Liedts. Spijtig dat in de laatste paragraaf misbruik wordt gemaakt van zijn overlijden om politieke nonsens te verkopen: “Als alle nationalisten dezelfde motivatie als Raf zouden hebben staan we er goed voor, maar helaas zijn mensen als Raf de laatste der Mohicanen…, dit ten voordele van de arrivisten en carriérejagers.” Het Vlaams Belang zit immers vol met Mohicanen…

 5. Woorden komen me te kort toen ik dit las. Ik kan het niet geloven. Veel sterkte aan de familie van Raf. Vanwege een VLOTT militant

 6. De leiding en de militanten van Voorpost wensen hun medeleven te betuigen aan de familie ,vrienden en kameraden van Raf.
  Raf de idealist de levensgenieter de kameraad. Vergroeid met de Vlaamse beweging en met onze onafhankelijkheidsstrijd. Woorden schieten hier uiteraard te kort.
  Waar je nu ook mag zijn het gaat je goed en stuur wat van je energie en je idealisme naar diegenen die hier achterblijven.
  Trouw om trouw!
  Luc Vermeulen

 7. Beste Raf, NOOIT ga ik je VERGETEN KAMERAAD. Je foto in de krant ga ik bijhouden tot ik je weer tegenkom . Het ga je goed.

 8. Christiane Verbeeren

  Raf jongen, ik weet niet wat ik lees, ik kan het niet geloven.
  Jij was nog een échte, één van de goeie soort.
  Maar ook iemand waarmee je gezellig een pint kon drinken en eindeloos doorbomen over van alles en nog wat. Zowel over Vlaanderen en Vlaams en het Belang maar ook over de kinderen
  bijvoorbeeld.
  Ik zal je missen.

 9. Vanwege de Vlaams-Brabantse fractie wil ik mijn oprechte deelneming betuigen. Ik heb Raf op het overleg tussen de fractieleiders de laatste jaren leren kennen als een toffe kameraad, die erg zijn best deed om in Antwerpen de ploeg bijeen te houden en de nationale stem te laten weerklinken? Verschrikkelijk onrechtvaardig toch, dat zo iemand plots uit het leven wordt weggerukt! Hopelijk heeft zijn inzet toch tot voorbeeld gestrekt.

  Als gij morgen valt en ik blijf alleen, kameraad ‘k blijf trouw en ik vecht voor twee!

  Jan Laeremans
  Fractievoorzitter

 10. Ghis. Notelaers

  Samen met Rechts Actueel wens ik ook de naaste familie van Raf veel sterkte en moed toe,
  Ghis. Notelaers, afdelingsvoorzitter Vlaams Belang Bilzen.

 11. Kleine rechtzetting: Raf werd 43 jaar oud, wat het allemaal nog pijnlijker maakt. Hij laat vrouw en 5 kinderen achter en velen zullen hem missen. Het ga je goed, Raf, het ga je goed…. We kunnen aan je doorzettingsvermogen een voorbeeld nemen.

 12. hubert ghijsens

  Aan de familie innige deelneming

 13. Semper Fidelis! Innige deelneming vanwege het nationale NSV! praesidium aan vrienden en familie.

 14. Lutgard van Craenenbroeck

  de kameraden blijven ons ontvallen, zo ne toffe gast, ik heb er geen woorden voor, altijd vriendelijk en strijdend, iedereen zal je erg missen

  1. Raf was een voorbeeld, een idealist in hart en nieren. In mijn ogen sowieso iemand voor de toekomst! En dan dit… Intriest. Mijn partij verliest een klasbak.

   Veel sterkte aan familie en vrienden!

   Toch nog dit beste Bert, dat hij de laatste der mohikanen was… hmja, ik heb nooit geweten dat er veel mohikanen waren wel dat Raf iemand is aan wie we ons moeten optrekken. Zijn moed en doorzettingsvermogen is wat we voor ogen moeten houden om op koers te blijven. Raf wist waarom: Het VB heeft als geen ander nog een heel belangrijke rol te spelen om finaal deze wanstaat de afgrond in te duwen. Dat, en dat alleen is nu doel nummer 1.

   Houzee!

Trending

%d bloggers liken dit: