Onlangs overleed volkomen onverwacht Bruno Huyghebaert.  Hij werd bekend als VRT-journalist, maar Vlaamsnationalisten kenden hem ook als voormalig woordvoerder van het TaalAktieKomitee (TAK).   Graag nemen we met respect de tekst over die TAK publiceerde.

‘ Via het journaal vernamen wij het plotse overlijden van VRT radiojournalist Bruno Huyghebaert. Heel wat vrienden en kennissen hebben hem gekend als trouwe TAK-aanhanger. Halverwege de jaren tachtig nam Bruno het TAK woordvoerderschap over van Erwin Brentjens en was hij samen met Erik Crommelynck verantwoordelijk voor een aantal geslaagde Voerbetogingen. Nadien werd hij o.a. hoofdredacteur van de TAKTIVIST, het tweemaandelijks “vakblad voor de communautaire dwarsliggers”.
‘Wij verliezen een goede en gezellige vriend, een trouwe Vlaams-nationalist en een opmerkelijk intelligent journalist die jarenlang objectief verslag uitbracht van IJzerbedevaarten en IJzerwakes.’

Vandaag, de dag van zijn begrafenis die door 500 Vlamingen van de meest uiteenlopende gezindheden werd bijgewoond, publiceerde TAK-militant Bart De Valck een mooie uitgebreide tekst, die zeker de moeite waard is. 

Ook zijn collega’s van de VRT-nieuwsdienst publiceerden indrukwekkende afscheidsteksten, waaronder deze van Louis van Dievel.

Met Bruno verliezen we inderdaad een zeldzame vriend van de Vlaamse zaak in het rood-groene journalistenwereldje, die tegelijk zijn journalistieke objectiviteit boven alles stelde.  Vele kameraden zullen de herinnering aan hem met zich meedragen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Vlaanderen neemt afscheid van Bruno Huyghebaert”

  1. Postuum hulde voor Huyghebaert. Je moet het maar doen, als rechts-denkend journalist overeind blijven in het groen/rode mei 68 media-gebeuren. Moslimpropagandisten als Vranckx en Leyers zijn daar de na te volgen rolmodellen. Elke dag moet je je in dat wereldje te weer stellen tegen links-Belgicistische intrige en sabotage.

  2. Bart de bard bij het afscheid van Bruno:
    http://www.bartdebard.be/audio/bruno.mp3

Trending

%d