[VIDEO] Onthullende reportage over het proces Wilders

Onlangs werd Geert Wilders vrijgesproken voor het aanzetten tot haat en discriminatie. Het proces zelf liep niet meteen van een leien dakje. Hier op Rechts Actueel kan je kijken naar een driedelige reportage over dit proces. Ondanks het feit dat het proces om quasi dezelfde beschuldigingen en aantijgingen gaat als tegen het Vlaams Blok destijds, werd Wilders dus NIET veroordeeld. De conclusie was dan ook dat politici meer mogen zeggen dan de gewone burger… in Nederland dan toch. Bij ons blijven sommige rechtse politici opgejaagd wild voor het gerecht. (De reportage duurt drie keer bijna één uur.)

Een team programmamakers van HUMAN heeft zich maandenlang door meters dossier gewerkt, meer dan vijftig vertrouwelijke achtergrondgesprekken gevoerd, en is erin geslaagd om voor Het Proces Wilders vrijwel alle hoofdrolspelers voor de camera te krijgen.

Het merendeel van de betrokkenen spreekt voor het eerst op tv over het ‘Proces van de Eeuw’. Zoals alle zaaksofficieren en hun directe leidinggevenden van het OM, de president van de Amsterdamse rechtbank Carla Eradus en advocaat Bram Moszkowicz. Maar ook voormalig raadsheer Tom Schalken die een niet onbelangrijke rol speelde*.

* Schalken zat aan bij een diner waarbij ook getuige-deskundige Hans Jansen aanwezig was. Een gebeurtenis die indirect aanleiding zou geven tot wraking van de rechtbank waardoor het proces over moest.2 comments

  1. Heel erg dank dat jullie dit publiceren, opdat ik het kan zien.Ik heb geen kabeltv.Dit is zeer intressant om de houding van mensen te zien en hun vooringenomenheid Zeer leeriijk Deze hou ik bij!

Comments are closed.