(VIDEO) Afrikaners herdenken Slag bij Bloedrivier met ‘Geloftedag’

Vandaag, 16 december, gedenken onze Nederlandse broeders van het felbelaagde Afrikanervolk in Zuid-Afrika de slag bij Bloedrivier uit 1838. Minder dan 500 Nederlandse kolonisten, ‘Voortrekkers’ genaamd, werden aangevallen door vele duizenden Zoeloe-krijgers, die ook volop bezig waren nieuwe grond te veroveren. De Voortrekkers legden de ‘gelofte’ af, dat zij bij een overwinning God jaarlijks op deze dag zouden eren.

Hun moed, vastberadenheid en technische superioriteit zorgde ervoor dat zij slechts één gewonde te betreuren hadden, terwijl de Zoeloes zware verliezen leden en de aftocht moesten blazen. Terwijl het door Europa gewenste ANC-regime op dit ogenblik met liedjes als ‘Kill de boer’ de genocide op de Afrikaners blijft aanmoedigen en via duizenden ‘plaasmoorde’ laat uitvoeren, is deze dag tegenwoordig in Zuid-Afrika wel bijzonder cynisch omgedoopt tot ‘Verzoeningsdag’. Maar echte Afrikaners houden het uiteraard bij ‘Geloftedag’. Ons vir jou, Suid-Afrika!

One comment

  1. Hiermee wens ek alle vrijheidsgesinde Afrikaners ‘n geseënde geloftedag en Kersfees toe.

Comments are closed.