Pukkelpop: van het ene schandaal naar het andere…

Over Pukkelpop werd al veel geschreven. Koen Meulenaere van Knack ontblootte reeds het obscure financiële kantje van dit festival, maar ook hier op Rechts Actueel uitten we onze bekommernis over het festival dat bedreigd werd met een faillissement. De bekommernissen gingen daarbij volledig uit naar de jonge festivalbezoekers die het slachtoffer waren van de geldzucht van Chokri en Co. Helaas is het verhaal nog niet ten einde en kunnen we er dus nu een vervolg aan toevoegen.

Zoals iedereen bekend is, geraakte de laatste editie van Pukkelpop niet verder dan de eerste dag. Een plotse storm maakte een bruusk einde aan iets wat een driedaags festival zou moeten worden. Enkelen vonden hierbij zelfs de dood. De organisatoren hulden zich in een amper eerder geziene waas van medeleven en even leek het zelfs niet gespeeld. Maar al gauw kwam de aap uit de mouw. Socialist Chokri wilde zijn festival niet verloren zien gaan.

Velen lijken vergeten te zijn dat de eerste reactie van Chokri was, dat men er alles zou aan doen om op zaterdag de muzieknoten terug meester te laten worden van de weide in Hasselt. Ondanks het dodental wilden de socialistische burgemeester van Hasselt en haar partijgenoot Chokri het festival gewoon laten verder gaan. De reden daarvoor is simpel: geld. Koen Meulenaere van Knack onthulde voor eenieder die het wilde lezen de financiële kant van het verhaal. Het meest frappante was evenwel dat Chokri en zijn vrouw aan het festival vorig jaar een slordige 882.353 euro verdiend hadden. (lees het allemaal hier)

We klaagden hier aan dat de slachtoffers (de duizenden bezoekers van Pukkelpop 2011) in staat werden gesteld om hun inkomticket in te ruilen voor drankbonnetjes. Vooral het feit dat ze op die manier twee keer betaalden voor één festival leek ons er wat over te gaan. Maar nu blijkt dus dat die ticketruil een deadline heeft! Reden temeer voor ons om dat nog eens onder de aandacht te brengen.

Stel u voor, je was op Pukkelpop dit jaar (of je wilde gaan op de twee afgelaste dagen) en je hoort dat je je geld kwijt bent aangezien er geen festival is. Ja, dan ben je even ongelukkig, maar niet getreurd! Chokri heeft een lumineus idee: ruil je ticket in voor drank- en eetbonnen. Dat je dan op de site van Pukkelpop wordt gemanipuleerd, omdat je het festival veel geld zal kosten, neem je er bij. Tevergeefs ga je vervolgens op zoek naar artiesten die in 2012 zullen optreden in Hasselt… maar daar is niets van terug te vinden.

Goed, dan wacht je toch gewoon op de eerste namen van optredens die bekend geraken. Aangezien Pukkelpop nog bezig is met het opruimen van de weide – of is het met het tellen van de centen en het ‘grote verlies’, we laten het in het midden – zal je nog even moeten wachten op namen van artiesten. Tot je vandaag in de krant verneemt dat er een deadline is gezet op het omruilen van tickets. Maar, oef, er is uitstel… tot vannacht om 12 uur. “Om iedereen de kans te geven de eet- en drankbonnenvouchers te downloaden, wordt de deadline naar maandag 12 december 2011, middernacht, verschoven. Na vannacht wordt de downloadmogelijkheid definitief en onherroepelijk afgesloten.

Zo, daar zit je dan met uw peperduur ticket van een afgelast Pukkelpop. Finito. Geld weggegooid. Chokri zou beter zijn persoonlijk rekeningnummer aan de wereld meedelen, zodat iedereen meteen zijn geld kan doorstorten aan de meelijwekkende socialist uit Hasselt. Socialisme, het is toch iets moois.

4 comments

  1. De grootste onnozelaars zijn al die jongelui die zich als vee op een weide laten drijven om de kapitalistische hoogmis van zo een mega-evenement uit te zweten. Onder het mom van “jongerencultuur” doen ze niks anders dan de zakken vullen van socialistische geldwolven a la Schuermans en Chokri. Die laatste gaat trouwens volgens zijn Mohammedaanse broeders in de hel komen want op dat festival wordt alcohol gedronken en zijn er halfnaakte vrouwen zonder voogd.

  2. ja ok beste het ene na het andere en die super tax dat de bazen aan ons door rekenen van die
    bedrijfswagens ik durf wedden dat er hier in belgie binnen enkele jaren iets gelijks als met de kennedy gebeurde , hopelijk niet…maar ja wie zijn wij?????

  3. Waar zou de heer Chokri zijn vorming in het socialisme hebben genoten? In Emirdagh of aan de oevers van het Van-meer? Zou hij Marx, Engels en Trotsky in Istanboel hebben bestudeerd? In ieder geval is het erg dat links zo diep is gezonken dat het zijn kiezers en zijn mandatarissen uit het buitenland moet invoeren. Één ding is alvast zeker: de Heer Chokri is “cum laude” in de rode graaierscursus geslaagd!

Comments are closed.