(VIDEO) Congolozen slopen Brussel

Verkiezingen in Afrika, dat is altijd een beetje feest.  Ook viering in Brussel dus.  In  Matonge, die lieflijke multicultureel verrijkte buurt van Brussel, wilden dus wat mensen hun vreugde uiten door het aansteken van een autootje en het inslaan van wat ruitjes.  De politie liet naar eigen zeggen ‘lang begaan’, zoals dat in multikultiland past, maar besloot uiteindelijk het feestje toch te beëindigen.  De onverdraagzamen.

Opmerkelijk, deze straffe beelden van de VRT-website werden ‘s avonds niet getoond in het VRT-journaal.  Daarin waren vooral dansende negerinnetjes te zien.  Wellicht pasten deze beelden niet helemaal in het multiculturele plaatje?

Leuk detail: de rellen vonden plaats aan metrostation Troon, op een boogscheut afstand van de instellingen van de Europese Unie.  Die Europese Unie betaalde voor het houden van de verkiezingen in Congo in 2006 met uw belastinggeld 165 miljoen euro, dat is zowat 6 miljard oude BEF, en zal ook deze keer één van de grote sponsors zijn.  Altijd mooi om zien, zoveel dankbaarheid.

2 comments

  1. Als ge tot om het even welke minderheid behoort moogt ge blijkbaar ALLES want dan zijt ge volkomen OVERbeschermd. En dat geldt echt niet alleen voor negers, hoor ! Dat zouden wij in de Congo eens moeten doen in verband met het feit dat anti-blank racisme hier bij ons kennelijk NOOIT Rechtspraak lijkt te mogen krijgen !

  2. Iemand – in casu Eddy Hermy – klaagt zulke zaken aan in wellicht minder diplomatische bewoordingen en krijgt hiervoor 5 jaar uitzetting uit de burgerrechten enz. Wat krijgen die brandstichters? Vermoedelijk subsidies, enkele straathoekwerkers ter begeleiding en tutti quanti.

Comments are closed.