(Opinie) Rechts zijn vandaag de dag

Men denkt het vaak, maar het is niet waar. De scheiding tussen links en rechts is niet terug te brengen op het vlak van migratiestandpunten. Rechts is tevens ook niet automatisch geloven in de heilzame deugden van het kapitalisme in de vrije markt, integendeel. Wat is rechts zijn dan wel?

Uiteraard kan men ettelijke boeken schrijven over de invulling van rechts zijn. Als rechtsnationalisten baseren wij ons alvast niet op grote theorieën die het paradijs op Aarde beloven. Die leiden ons enkel maar naar de hel. Wij geloven echter wel in bepaalde natuurlijk gegroeide feiten en in een realistisch mensbeeld. Grote filosofische beschouwingen van “cultuurfilosofen” worden maar al te vaak gedaan uit een ivoren toren. Rechtsnationalisten staan tussen het volk, zonder daarbij populistisch te worden. En ook zonder de eigen standpunten te laten afhangen van de anderen. Laten we bijvoorbeeld beginnen met de standpunten met betrekking tot de islam.

Moslims zijn tegenstanders van het homohuwelijk, homoadoptie en vrije abortus. Tevens vinden zij dat mannen en vrouwen zich niet zo bloot mogelijk dienen te kleden en hebben zij een conservatieve ethiek. Wil dit zeggen dat de rechterkant van Vlaanderen hierdoor het tegenovergestelde denkt? Absoluut niet. Ook de rechterkant vindt homoseksualiteit een abnormaliteit, zonder dat we die mensen van hoge torens willen smijten, en vindt het homohuwelijk aan abberatie. Zijn we daarom homohaters? Absoluut niet. Maar wij vinden het wel een kwestie van fatsoen dat evenementen als de Gay Parade niet meer doorgaan. Libertijns denken “alles moet kunnen, alles moet mogen” is iets voor links, niet voor rechts. Viseren wij enkel de Gay Parade omdat dit homoseksuelen zijn? Nee, ook andere evenementen in die trend verwerpen wij ten zeerste. Men denkt dan maar aan de Love Parade of de Fuck Parade.

“Betogingen” als de Slettenparades verwerpen wij ook. Dit zijn manifestaties van vrouwen die zich het recht toe-eigenen om zich sletterig te kleden, maar niet als zodanig te worden beschouwd. Laten we deze redenering echter doortrekken. Als iemand van ons morgen met een politieuniform op straat gaat, dan zullen bij misdrijven wij aangesproken worden om in te grijpen. Zeggen wij dan dat het niet is omdat wij ons kleden als agenten dat wij agenten zijn, dan zal dit stuiten op onbegrip. Heel de stelling dat Europa zich kenmerkt door grote individuele vrijheid en een progressief normen- en waardensysteem verwerpen wij.

Verder gelooft rechts ook niet dat de vrije markt de grote zegen is. Daarmee willen wij niet zeggen dat de staat alles dient te zeggen hebben over de economie. Wij kiezen voor de Derde Weg, die kiest voor de weg tussen marxisme en kapitalisme. Een economie waarbij de middenstand en zelfvoorziening centraal staat. Zo dienen wij zoveel mogelijk producten in eigen land te maken en zo weinig te steunen op import. Dit staat onder andere beschreven in het boek “N³: Nationalisme als Derde Weg”, uitgebracht door onze uitgeverij, maar is ook terug te vinden in het buitenland, een voorbeeld daarvan is het distributisme. Het is het beste om dit alles samen te vatten met de stelling dat rechts zijn vandaag de dag revolutionair is. Zoals ooit geschreven, rechts is een revolutie tegen de moderne wereld. Dit is geen hopeloze strijd, maar wel een zeer interessante. Wat houdt u nog tegen?

Rechts zijn is uiteraard nog veel meer dan deze korte samenvatting. Maar daarover kan u binnenkort nog iets nieuw verwachten. Blijven volgen dus!

Opinieartikels binden enkel de auteur.

One comment

  1. Beste tot heden , zijn we allemaal geen mensen meer, voor hen zijn we enkel geldmachines die moeten en zullen werken tot 5 jaar voor onze dood..mij niet gezien …..

    ook die clouwn di rupo vertelt de mensen dat ze nederlands moeten leren om te mogen werken ,sociale woning krijgen en nederlands moet kunnen zelfs ik belg geboren moest dit kunnen voorleggen terwijl die clouwn di rupo zelf geen nederlans kan en dit moet ons land regeren ,,,
    ik hoop dat Bart De Wever er iets kan aan doen…en wat die parades betreft de wereld is nu al om zeep bestaat nog enkel uit sex en geld ,,der mag ook een beetje waardigheid zijn t’zijn toch allemaal geen sletten…hou je handje boven je eigen hoofd en spreek dan…..

Comments are closed.