In het Vlaams Parlement werd vandaag een akte ondertekend die vermeldt dat de Vlaamse Solidaire Vakbond (VSV) vanaf heden een erkende afdeling is van de Britse vakbond ‘Solidarity’ (STU). Secretaris-generaal van laatstgenoemde vakbond, Patrick Harrinton en Rob Verreycken, voorzitter van de VSV, gaven toelichting bij deze beslissing.

Voor een uitgebreider verslag verwijzen we graag door naar de webstek van de VSV (klik hier) en van de STU (klik hier), maar enkele opvallende zaken geven we al graag mee. De voornaamste reden van deze samenwerking bestaat erin dat de VSV, door een samenwerking met een erkende vakbond, nu zelf erkende kandidaten kan laten deelnemen aan de sociale verkiezingen in de bedrijven. Op deze manier wil de VSV het monopolie van de drie traditionele vakbonden doorbreken.

Bekijk hieronder amateurbeelden van de toelichting door Patrick Harrington van de STU.

De STU-vertegenwoordiger Harrington voerde op zijn beurt een pleidooi tegen onder andere de globalisering, voor een bredere samenwerking en uitbouw op socio-cultureel vlak en meer van dat.  Voor de STU is de strijd voor meer solidariteit meer dan enkel wat ‘vakbondje’ spelen, maar ook het uitbouwen van een levenswijze en -visie, gebaseerd op het nationalisme.

Ondanks het feit dat zowel Harrington (voormalig BNP) en de meeste oprichters van de VSV uit een politieke partij komen, waarschuwde de Britse spreker ons voor politieke bemoeizucht bij een project als dat van de VSV of de STU. De vakbonden moeten zich onder het volk begeven en nog maar weinig partijen leggen zichzelf deze discipline op.

De pers was de grote afwezige tijdens dit momentum, maar dat zal wel anders zijn wanneer de VSV effectief kandidaten heeft ingediend bij de eerstvolgende sociale verkiezingen. We volgen de zaak voor u op de voet.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Vlaamse Solidaire Vakbond vandaag erkend door Britse Solidarity Trade Union (met filmpje)”

  1. […] RECHTS ACTUEEL Jong, rechts en vernieuwend Spring naar inhoud HomeMissie en contactUitgevraagd25 jaar Junge FreiheitRR StraataperitiefTAK: dwarsdoor W-OVraaggesprek met Bart de BardVraaggesprek met Gerolf AnnemansVraaggesprek met Jonas Naeyaert (KVHV)Vraaggesprek met Theo Francken ← Vlaamse Solidaire Vakbond vandaag erkend door Britse Solidarity Trade Union […]

Trending

%d