Belgisch leger geeft asielzoekers… bivakmutsen

In een normaal land heeft het leger tot taak het binnenstromen van grote groepen ongewenste vreemdelingen tegen te gaan.  In dit land gaat het net omgekeerd.  Het Belgisch leger laat duizenden nep-asielzoekers toe in haar kazernes, en voorziet hen daar van belangrijke bezittingen in het leven zoals… 3933 bivakmutsen.

De minister van Landsverdediging De Crem (CD&V) gaf onlangs in de Kamer een overzicht van de inspanningen die het leger moet doen om de massale toestroom van asielzoekers  op te vangen.  De minister somde de lange lijst van kazernes op waar momenteel aan “maatschappelijke hulpverlening” wordt gedaan:  Poelkapelle, Dinant, Florennes, Bastogne, Bierset, Houthalen-Helchteren, Weelde, Gembloux en Ans. Dat sommige van deze kazernes vervroegd hun deuren zullen sluiten is twijfelachtig, gezien de onophoudelijke stijging van het aantal asielaanvragen.

Tijdens de vorige winter werden niet minder dan 7.204 overnachtingen van daklozen geregistreerd in kazernes te Antwerpen, Luik en Namen. Tevens werden 1.076 dekens, 2.025 lakens, 5.010 parka’s, 4.829 bodywarmers, 5.370 paar handschoenen, 2.603 paar schoenen, 5.353 pulls,  4.377 hemden én 3.933 bivakmutsen uitgedeeld. Men mag aannemen dat deze opgelegde gulheid Defensie dit jaar nog meer uitrusting zal kosten. Voor deze winter zijn alvast een tweehonderdtal opvangplaatsen voorzien in Zeebrugge, Zwijndrecht, Beauvechain, Doornik, Luik, Marche-en-Famenne, Aarlen en Namen.

Kamerleden Annick Ponthier en Filip De Man (VB) sparen hun kritiek niet.  ‘De nieuwste opvangcrisis is niets minder dan een asielcrisis, die wordt veroorzaakt door een lakse politiek die werkt als een magneet op gelukszoekers uit alle windstreken’, zo klinkt het.

Wij durven intussen niet raden waarvoor die asielzoekers die bivakmutsen zoal gebruiken; u mag het rustig zelf doen.  Want voor je het weet heb je een onderzoek van het Centrum voor Inquisitie aan je been…

3 comments

 1. Het Belgisch leger heeft op alle vlakken geld te kort.Zelfs kuismatteriaal is schaars om de kazernes proper te houden.Er moeten heel wat rekruten aangeworven worden om de tekorten weg te werken maar daar is natuurlijk geen geld voor.
  Hert is grote mode in Vlaanderen dat ontzaglijke sommen worden uitgegeven aan migranten.
  Let er maar eens op : ge zult nooit horen op tv of lezen in de kranten hoeveel miljoenen er jaarlijks besteed wordt aan vreemdelingen.Dat is een taboe onderwerp.
  De crisis slaat toe maar de sommen die migratie opslorpen blijven aangroeie,n.

 2. ze zullen ook best tevreden zijn met handgranaten – bazoekas -bajoneten enz…………….
  en voertuigen die momenteel niet gebruikt worden. ZIELIG GEWOON

 3. Als ze nog aanvalsgeweren te veel hebben kunnen ze die misschien ook uitdelen aan de migranten…

Comments are closed.