Nu de rente voor leningen door het failliete België terecht stijgt, en de wereld zich opmaakt voor het uit elkaar spatten van de Euro en/of de Europese banken, is genie Leterme daar weer: de man die eerst zegde dat de waarborgen aan Dexia ons land ‘geld gingen opbrengen’ (terwijl ze ons nu de dieperik inzuigen), vraagt de burgers nu om… Belgische staatsbons te kopen.  De man verkoopt dus tickets voor de Titanic terwijl die al aan het zinken is.

De fratsen van de CD&V en in het bijzonder Leterme zouden vermakelijk zijn als het niet allemaal zo intriest zou zijn voor onze welvaart en die van de volgende generaties.

Leterme roept op om staatsbons te kopen van een land, waarvan uitgerekend hijzelf heeft aangetoond dat het onbestuurbaar is geworden.  Hij ging BHV splitsen in vijf minuten zonder toegevingen, en kreeg daarvoor een massale Vlaamse steun.  Maar hij verkwanselde zijn beloftes, ging het land regeren zonder Vlaamse meerderheid, en werd daarvoor verdiend afgestraft.  Sindsdien is duidelijk dat Vlaanderen en Wallonië het over niets meer eens zijn.  België is dus een zinkend schip zoals de Titanic – maar Leterme roept op om vlug nog een toegangsticket te kopen.

Leterme is ook de man die kwistig staatswaarborgen uitdeelde aan banken in moeilijkheden.  Dat kost niks, maar gaat ons geld opbrengen, zo orakelde hij.  Alhoewel elke burger die gevraagd wordt borg te tekenen voor een lening maar al te goed weet dat zo’n borg vroeg of laat kan opgevraagd worden als het mis gaat.  En dat het met Dexia, de Gemeentelijke Holding en de Arco-vehikels grondig mis gaat, dat weet intussen toch wel iedereen.  Maar toch beveelt Leterme aan om geld te steken in een schip dat aan het zinken is.  We gelooft die man nog?

Mocht België dan nog over een eigen nationale munt beschikken, dan zouden we inderdaad op basis van een hardwerkende Vlaamse bevolking misschien nog enkele klappen kunnen opvangen.  Maar omdat ‘nationalisme slecht is’, ‘de wereld ons dorp wordt’ en ‘de grenzen moeten vervagen’ gooiden CD&V, SP.a en VLD lichtzinnig onze eigen munt overboord om in de Euro te stappen; dat zou ons ‘stabiliteit’ en ‘welvaart’ brengen, zo beweerden Dehaene, Verhofstadt en co.  In werkelijkheid zijn het nu niet meer de Vlamingen, maar Spanjaarden, Italianen en Grieken die onze financiële stabiliteit bepalen…

Dus vandaag met je spaargeld Belgische staatsbons kopen?  Dat is al te dwaas.  In de huidige omstandigheden is het ongeveer even verstandig ermee op de Lotto te spelen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Belgische staatsbon is ticket voor de Titanic”

  1. De Toekomst is uit het verleden gemaakt. Zonder verleden bestaat er geen toekomst.Vlaanderen moet Vlaanderen blijven.Rechts blijven denken, kan je erbij helpen.Nooit laten beinvloeden.Laten zien wie dat je bent,zo kunnen we overwinnen.Hand in Hand in Eigen Land.

  2. Is er dan een beter voorstel? (of gewoon het schip laten zinken? Dan mogen we het helemaal vergeten!)
    Het is gemakkelijk om de boel af te breken.
    In gans het artikel lees ik geen enkel voorstel (Laat staan een positief, opbouwend voorstel…)

    NVDR: De Titanic zinkt, waarom zouden wij voorstellen moeten doen om dat te voorkomen? De Euro ging ons toch meer welvaart en stabiliteit brengen, remember? En wie heeft die Belgische schulden eigenlijk gemaakt? Alleszins niet de rechtsnationalisten, want die moesten in een cordon wegens ‘onbekwaam’, remember? Het alternatief is dus duidelijk: Vlaamse onafhankelijkheid, Vlaanderen een AAA-land en dumpen die Waalse en EU-rotzooi.

Trending

%d