Op 8 november 2011 schreef Tom Cochez op Apache.be (u kent het wel, het onafhankelijk en goed “éénmalig” gesubsidieerde medium voor afgedankte De Morgen-journalisten) een artikel over bepaalde zaken bij het Vlaams Belang. Men ontbreekt enkel nog reptielmensen die baby’s eten (David Icke is nooit ver weg).

In vroegere tijden probeerde extreem-linkse figuren als Tom Cochez de rechtse nationalistische beweging te infiltreren, doorlazen zij elk magazine en elk pamflet op zoek naar aanwijzigingen naar het wie, wat en waarom in de rechterkant van de Vlaamse Beweging. Vandaag de dag kopieert en plakt een Tom Cochez wat Facebook-berichtjes en -foto’s bij elkaar, vangt hij een schimp van een gerucht op en smijt hij dat samen terwijl hij het overgiet met een grote complottheorie.

Dat er in het Vlaams Belang een hoop zaken scheef lopen, dat zal ondergetekende niet ontkennen aangezien men ook geen ingewijde dient te zijn om dat te weten. Maar het grote complot door Cochez uitgetekend gaat toch net iets te ver. Om te beginnen herhaalt hij enkel bepaalde gebeurtenissen die constant opnieuw opgerakeld worden om toch maar vulling te hebben. Vervolgens ziet hij één grote samenzwering die draait rond Sandy Neel.

De manier waarop hij die laatste viseert, wordt gekenmerkt door een compleet gebrek aan stijl. Men moet geen fan zijn van het Vlaams Belang, of personen of organisaties daarrond om dat niveau af te keuren. Zo haalt hij aan dat Sandy Neel haar veertigste verjaardag viert in de voetbalkantine van Beerschot en waarbij zij Bart Debie, Valerie Seyns en Filip Dewinter uitnodigt. In de wereld van Cochez betekenen persoonlijke, ideologische of stijlverschillen blijkbaar dat men bij verjaardagsfeestjes mensen moet verdelen over aparte, vergrendelde kamers zodat men vooral niet in contact kan komen met elkaar. Ook meent Tom Cochez het nodig om een afbeelding te plaatsen waarop de adressen staan van meerdere personen die de Leeuw van Vlaanderen uitbaten. In het verleden is reeds genoemde Sandy Neel reeds het slachtoffer geweest van vandalisme aan haar woning.  Wil Tom Cochez dit nog eens laten herhalen?

Afsluiten doet Cochez met het grote complot rond de Leeuw van Vlaanderen. Leden en/of mandatarissen van het Vlaams Belang mogen geen initiatief nemen of het is op één of andere manier wel gekoppeld aan het Vlaams Belang. Zo is de Leeuw van Vlaanderen een satelliet van het Vlaams Belang volgens Cochez en dient het om een vinger aan de pols te houden bij de “extreemrechtse Vlaams-nationalistische en soms ook uitgesproken neonazistische jeugd“. Men ontbreekt enkel nog verhalen over verborgen wapenopslagplaatsen om het helemaal rond te maken.

Cochez zou misschien beter eens onderzoek naar zijn eigen extreem-linkse kringen, waar vandalisme en extreem geweld geen uitzondering zijn. Vraag het maar aan de dragers van grijze of bordeaux petten die eens door de Overpoort wandelen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “De waanbeelden van Tom Cochez”

  1. Als ik me niet vergis, verwees Cochez in dat artikel naar PhDW als zijnde fractieleider in de Vlaamse praatbarak. Is dat echter niet Joris Van Houthem?

Trending

%d bloggers liken dit: