Lukaku’s profiteren van sociaal woonreglement: hardwerkende Vlaming wordt de dupe!

Vorige week raakte bekend dat de familie Lukaku een sociale woning betrekt tegen een zeer lage huurprijs. Op zich geen enkel probleem, ware het niet dat de familie Lukaku er op zijn zachtst uitgedrukt ‘warmpjes’ in zit. De goegemeente was dan ook geshockt door dit nieuws en veroordeelde de rijke Lukaku’s al snel (en geheel terecht overigens) tot profiteurs. Het probleem zit hem echter in het systeem van de sociale woningen. De wet laat het toe dat rijke mensen een sociale woning kunnen betrekken. Maar Freya Van den Bossche gaat het probleem oplossen!

De socialiste is Vlaams minister van wonen en stelt nu voor om op onze volgende belastingaangifte eveneens de interesten op onze spaarcentje aan te geven. Op die manier kunnen de sociale huisvestingsmaatschapijen zien wie er al dan niet recht heeft op een sociale woning. Opmerkelijk voorstel, al zal dat het probleem niet oplossen. Integendeel. Rijke mensen weten beter dan wie ook hoe ze hun geld uit de spotlights kunnen zetten. Ook hier valt de brave en hardwerkende Vlaming die het even moeilijker heeft, maar toch al wat heeft kunnen sparen, (weeral) uit de boot.

Men zou beter eens nagaan wie er momenteel allemaal een sociale woning betrekt en wie daarvan op dezelfde manier profiteert zoals de Lukaku’s dat deden. (naar verluidt betrekken ze eerstdaags een grote villa i.p.v. de sociale woning waarvan sprake) Uiteraard dient men eveneens de sociale woningen toe te wijzen aan diegene die daar écht nood aan hebben. En ja, daarmee bedoelen we de minder bedeelden van ons eigen volk! Het is schrijnend dat anno 2012 de Vlamingen meer en meer plaats moeten ruimen voor de vele duizenden vreemdelingen die hier toestromen. De koudste periode komt er stilaan aan en we zijn benieuwd hoeveel Vlamingen er deze winter weer buiten zullen moeten overnachten en vooral hoeveel vreemdelingen een hotelkamer mogen betrekken op uw en onze kosten. En de boer; hij ploegde voort…

One comment

  1. een schande is dit terwijl ik een vrouw ken met kind buiten moet slapen belgie is belgie niet meer ;

    ik weet zelfs niet welke kleur onze vlag heeft ik denk ZWART

Comments are closed.