Wat doet een weinig geliefde overheid die veel belastinggeld heeft en wat positieve mediaverhalen wil krijgen?  Ze stort wat cadeautjes uit over de hoofden van journalisten die hun rol verwarren met die van propagandisten.  Zopas deelde het Europees parlement weer cheques van 5000 euro uit aan Eurofiele journalisten.  De lijst van ‘winnaars’ zou ongewild grappig zijn, mocht het niet zo beschamend zijn. 

Romain Gubert van het Franse weekblad Le Point won met zijn artikel “Het ongelooflijke verhaal van de euro” in de categorie geschreven pers.  Nee, het gaat uiteraard niet over de ramp die zich momenteel voltrekt alhoewel ze door nationalisten en economen bij de invoering ervan was voorspeld;  ‘Het artikel vertelt tot in detail het verhaal van de totstandkoming van de euro’, zo klinkt het.  Volgens de jury was het artikel “een fantastisch leermiddel om de euro beter te begrijpen”.  Heerlijk – laat het vooral lezen aan Dehaene en Verhofstadt die ons met die gammele munt hebben opgezadeld.

Massimiliano Nespola uit Italië is de winnaar in de internetcategorie. Zijn artikel heet – dit is geen grap – “We weten niet wanneer, maar de Europese grondwet zal komen”.  Hoe meer burgers die Grondwet dus wegstemmen, hoe zekerder ze er dus zal komen?  Een artikel dat wonderwel past in de eurofiele invulling van het begrip ‘democratie’.

Televisiejournalist Tero Koskinen van de Finse omroep YLE won de prijs met zijn reportage “Terugkeer van de Roma”. De man kreeg de prijs omdat hij ‘de Roma de kans gaf om voor zichzelf te spreken’.  Alsof daar door wie dan ook ook maar een strobreed aan in de weg gelegd wordt…  Het zou wellicht journalistiek gedurfder zijn, de nabestaanden te laten spreken van mensen die door Roma-bendes vermoord werden.  Maar dat levert allicht geen prijzen op.

Steffen Wurzel uit Duitsland won in de categorie radio met het verslag “Vluchtelingen, smokkelaars en hekken”, over ‘de zeer actuele vraag hoe de EU omgaat met vluchtelingen aan haar grenzen, met name bij de Grieks-Turkse grens.’  Het zal een kort verslag geweest zijn, want die grens staat daar wagenwijd open.  En als de Grieken een hek willen bouwen is dat volgens de EU ‘strijdig met de mensenrechten’…

RechtsActueel nam niet deel aan de wedstrijd en won dus geen prijs.  Wij kijken kritisch naar de veelal linkse machthebbers in dit land, brengen nieuws dat je elders niet leest en gaan op zoek naar de achterliggende waarheid.  En in die zin zijn wij dus échtere ‘journalisten’ dan de lakeien die deze cheques aanvaarden.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d