N-VA-minister erkent in alle stilte 7 nieuwe moskeeën

N-VA-minister Geert Bourgeois heeft zopas 7 nieuwe moskeeën erkend, waardoor het totaal nu op 24 komt.  Op basis van een Vlaams decreet, mee door de N-VA ingevoerd, moet de belastingbetaler deze moskeeën betalen; in 2011 kostte u dat al 500.000 euro, en dat bedrag zal nu dus nog stijgen. 

Op 24 oktober 2011 erkende Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA) in een klap maar liefst 7 nieuwe moskeeën, zo blijkt uit het antwoord van de minister op een schriftelijke vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Filip Dewinter. Het betreft de moskeeën Attaqwa (Deurne), Ensarija (Gent), De Koepel (Antwerpen), Al Mouhsinine (Bilzen), Selimiye Camii (Lommel), Mevlana Camii (Genk) en Yildrim Beyazit Camii (Genk).

‘ Opvallend is dat minister Bourgeois die anders in de pers nochtans zeer graag uitpakt met nieuws, inclusief allerlei erkenningen en subsidiëringen die binnen zijn bevoegdheden passen, aan deze erkenningen geen enkele ruchtbaarheid gaf’, zo laat VB-perswoordvoerder Wim Van Osselaer weten.  ‘Blijkbaar wordt enkel na vragen van het Vlaams Belang schoorvoetend informatie vrijgegeven betreffende de erkenning, ondersteuning en subsidiëring van Vlaamse moskeeën.’

Met de erkenning van 7 bijkomende moskeeën door minister Bourgeois stijgt het aantal voor subsidie in aanmerking komende moskeeën meteen van 17 tot 24.  In 2011 vloeiden 537.929,23 euro (provinciale) belastingssubsidies naar de erkende moskeeën;  Verwacht kan dus worden dat na de nieuwe erkenningen de moskeefinanciering de belastingbetaler in de toekomst nog een pak meer zal kosten…

Opmerkelijk is dat de N-VA ook aan de eigen leden verkeerde informatie geeft, wanneer die het nationale hoofdkwartier contacteren voor uitleg.  In dat geval laat de N-VA weten, dat ‘de erkenning van erediensten een federale materie is’.  In werkelijkheid is de federale erkenning van de islam al gebeurd in de jaren ’60, maar is het een Vlaamse beleidskeuze geweest mét steun van de N-VA om daaraan ook subsidiëring met belastinggeld te koppelen…  Een beleidskeuze die uiteraard ook meteen terug ongedaan gemaakt kan worden.    

4 comments

 1. Zonder woorden
  In onze reeks Divers Antwerpen stellen we de 162 nationaliteiten voor die in Antwerpen vertegenwoordigd zijn. Na Amsterdam is Antwerpen de stad met de meeste verschillende nationaliteiten ter wereld. Dat is zelfs meer dan in New York. Als grootste krant van de stad(GVA), vinden we het onze taak om al die nieuwe Antwerpenaren aan elkaar voor te stellen en om iedereen in en buiten Antwerpen de kans te geven om onze kleurrijke stad te leren kennen.
  Uit de reeks blijkt duidelijk hoe verscheiden de mensen die wij gemakkelijkheidshalve inwijkelingen noemen, wel zijn. U kan tientallen verhalen lezen van dappere mensen, met lef en ondernemingszin, die in Antwerpen een prachtig leven hebben uitgebouwd. In elke aflevering van Divers Antwerpen vindt U interviews, weetjes uit en over het land, recepten, stukjes taal en cultuur en adressen van buitenlandse restaurants, winkels en verenigingen in Antwerpen. Zo is deze reeks meteen ook een alternatieve gids voor de stad.

  Zonder woorden (bis)
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2011/11/boze_blanke_britse_man_vs_boze.html

  Zonder woorden (bis bis)
  http://www.depers.nl/cultuur/608936/Praten-over-wij-zij-gaat-nog-generaties-duren.html

  Hoofdstuk: liever lui dan moe. Allochtonen staan vaak vooraan met het woord “discriminatie”. Discriminatie hier, discriminatie daar en discriminatie op de werkplek.
  In Rotterdam lopen duizenden jongeren rond zonder werk die zo een baan kunnen krijgen in de haven. Maar ze willen daar niet aan de slag. Vooral allochtone jongeren hebben een negatief beeld: Er zijn dus duizenden jongeren zonder werk die het vertikken aan de slag te gaan, omdat die watjes wel eens moe kunnen worden en een beetje vies.
  Dan trek je die uitkering toch gewoon in van dat werkschuwe tuig? Zo moeilijk kan dat toch niet zijn? Geen wonder dat er scheepsladingen Oost-Europeanen nodig zijn om de verwende Nederlandse (sic) prinsjes te vervangen. Wat een laffe mentaliteit ook van Rotterdam. De stad klaagt steen en been over de vele uitkeringen en het gebrek aan geld, maar banen die voor het oprapen liggen in de haven daar wordt voor weggekeken? Onvoorstelbaar.t zou vies en zwaar werk zijn.
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2011/11/allochtone-jongeren-halen-neus-op-voor-werk

  1. Moslims wensen bovenal het voorbeeld van de profeet Mohammed himself na te volgen: een mislukte kamelenboer die aanpapte met een rijke weduwe en nadien zijn volgelingen aanzette tot stelen en roven, en zéker niet te werken. Dat is ook een overeenkomst met socialisten, Marx was ook een luierik die heel zijn leven parasiteerde.

 2. 3 bedriegers ?? 3 FICTIEVE bedriegers die enkel in het hoofd van naieve mensen zitten.

 3. Wat een waanzin ook om “erkende godsdiensten” te subsidIëren. Wat maakt de ene godsdienst beter dan de andere? Maar van de geestesstoornissen van de 3 Bedriegers Mozes/Jezus/Mohammed is de laatste de meest achterlijke en weerzinwekkende.

Comments are closed.