Citaat van de dag

En nee, een allochtone schepen heeft Antwerpen nog nooit gehad. Maar is dat een kwestie van uitsluiting? Dat vind ik niet. Na de verkiezingen van 2006 vonden de meerderheidspartijen sp.a, Open Vld en CD&V/N-VA dat hun sterkste kandidaten toevallig niet van allochtone origine waren. Is daar iets mis mee misschien?

Dit opmerkelijk citaat komt van Lex Molenaar, vandaag in de Gazet Van Antwerpen. Opmerkelijk omdat we hierbij meteen moeten denken aan de vele zelfstandigen die autochtone werknemers doorgaans verkiezen boven allochtone werknemers omwille van diezelfde ‘sterke kandidaturen’. Plots heet dat geen racisme meer, maar een toevallige samenloop van omstandigheden. En neen, daar is niets mis mee!

3 comments

  1. Het is de plicht en de verantwoordelijkheid van de zelfstandige ondernemer om zijn zaak “als een goede huisvader” en als “professionneel manager” te besturen. Daarbij hoort ook de verantwoorde keuze van personeel, dat buiten de taakgeschiktheid ook het vereiste psychologisch profiel (zoals loyaliteit, stiptheid, inzet, vlot begrijpen en uitvoeren van opdrachten, enz.) moet bezitten. Indien de ondernemer steeds opnieuw tot de conclusie moet komen dat de autochtone kandidaat zijn sterkste keuze is en hem dan ook kiest, wat, in godsnaam is daar mis mee? Mensen, hou dan toch eindelijk eens op met dat gelul over racisme en discriminatie, en laat de vrije markt zijn (onpartijdige) rol spelen! Het opzet van een onderneming is niet ze te laten kapotgaan aan OCMW-werking maar om het nodige inkomen te generen dat de ondernemer en zijn personeel moet toelaten te (over)leven. Daarbij komt ook nog dat in een vrijemarktéconomie de ondernemer ook VRIJ moet kunnen zijn.

    1. Ik kan kort zijn: ik ben zowat 25 jaar zelfstandig ondernemer en weet dat een zelfstandig ondernemer helemaal NIETS kan aanvangen met moslim-allochtonen, die zorgen alleen maar voor ellende door: slechte taalkennis/laag IQ/slechte arbeidsethiek/kort lontje.neiging tot stelen en liegen. Om nog maar niet te spreken over de meer specifiek moslimistische zotternijen als ramadan, offerfeest en 2 maanden naar Marokko in de zomer.

Comments are closed.