NEEN tegen het grootkapitaal, maar evenzeer NEEN tegen extreem-links geweld!

De zogenaamde ‘Indignados’ hebben naar eigen zeggen een succesvol weekeinde achter de rug. Her en der hielden ze protestmarsen tegen het grootkapitaal. Ook in Brussel passeerden een meute Indignados en onder andere de gastvrije Hogeschool-Universiteit Brussel zal dit geweten hebben. Vernielingen in het lokaal waar de Indignados mochten overnachten duiden op het niveau van deze ‘revolutionairen’.

De initiatieven die in de lucht hingen naar aanleiding van 15 oktober 2011 werden wereldwijd met spanning gevolgd. Anti-kapitalisten hebben een kwalijke reputatie. Steeds opnieuw vervallen ze in het aloude stramien van vandalisme en geweld. Die zaken die kapitalisme uitstralen en/of vertegenwoordigen moeten er steevast aan geloven. Banken, dure wagens, McDonalds en andere fastfoodketens, politiekantoren, ordediensten en zo meer zijn het mikpunt van deze ‘helden’.

Anderzijds is het natuurlijk zo dat veel valt en staat met het goed beheer van kapitaal. Vele grootbanken kunnen zeker verantwoordelijk worden gesteld voor de huidige opeenvolgende financiële crisissen. Globalisering vormt een reële bedreiging voor onze identiteit en vrijheid. Komen daar nog bij de problemen met migratie en criminaliteit en we hebben een totaalpakket dat ons gerust zorgen mag baren.

De Indignados lieten een spoor van vernieling achter in het lokaal van de HUB waar ze nota bene werden opgevangen voor overnachting! Rechts Actueel veroordeelt naast het wild kapitalisme evenzeer deze vorm van zinloos verzet!

Het verschil is echter de aanpak van verzet. Niets doen is geen optie, wél iets doen, maar het laten uitdraaien op vandalisme en geweld is evenzeer geen optie. Zoals steeds dient men op zoek te gaan naar een realistische derde weg. Een gulden middenweg. Het grote probleem hierbij is dat die middenweg één is waar link en rechts er niet toe doen. En het hoeft zeker geen pacifistische middenweg te zijn, je kan namelijk geen omelet bakken zonder eerst de eierschalen te breken.

Vandaag merken we nog maar eens dat deze mini-revolutie door ‘extreem-links’ gekaapt werd. De gevolgen zijn er ook naar. En weer hebben de media hier een grote rol in. Zij walgen van de idee dat er ook politiek-neutrale of rechtse organisaties initiatieven nemen tegen het grootkapitaal. Dit kan in hun visie niet. Kapitalisme is volgens de media per definitie ‘rechts’ en daarom geven zij in de strijd ertegen links een gigantisch platform waar ze hun onrealistische(!) boodschap mogen en kunnen verkondigen.

Maar het mag duidelijk zijn dat anti-kapitalistisch of anti-globalistisch denken NIET het monopolie is van links! Wel integendeel, de solidaristische visie op de wereldeconomie bijvoorbeeld is een waardevol alternatief voor de onrealistische halfslachtig communistische ideeën van de Indignados en consorten. Ook wij van Rechts Actueel zeggen NEEN tegen het veeleer corrupte gedrag van het grootkapitaal, maar wij zeggen tevens NEEN tegen de methodes die de linkse betogers gebruiken tijdens hun ‘marsen’ en die steevast leiden tot geweld en vandalisme.

2 comments

 1. Vervolgens stelt zich de vraag of we deze weblog mogen categoriseren als [i]burgerlijk rechts[i]? Het parasitisme van ‘links’ is evident, maar de zinloze behoudzucht zoals die uit dit artikel spreekt, is bevreemdend.

  Via Kopp Online :
  “Occupy Wall Street” und der “Amerikanische Herbst”: Handelt es sich um eine “farbige Revolution”? – Teil I
  In den gesamten USA entwickelt sich eine Basisprotestbewegung, der sich Menschen aus allen gesellschaftlichen Schichten und allen Altersgruppen anschließen. Sie alle teilen die Erkenntnis, dass soziale Veränderungen unabdingbar sind, und sie sind entschlossen, sich den verheerenden Entwicklungen entgegenzustemmen http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/geostrategie/prof-michel-chossudovsky/-occupy-wall-street-und-der-amerikanische-herbst-handelt-es-sich-um-eine-farbige-revolution-.html

  Occupy Wall Street: Die künstliche Opposition der Neuen Weltordnung
  »Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir nicht ganz sicher«. Mein Lieblingszitat von Albert Einstein könnte über vielen Artikel stehen, aber wenn es um die Occupy-Bewegung geht, trifft es den Nagel wirklich auf den Kopf. http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/geostrategie/oliver-janich/occupy-wall-street-die-kuenstliche-opposition-der-neuen-weltordnung.html

 2. “Banken, dure wagens, McDonalds en andere fastfoodketens, politiekantoren, ordediensten en zo meer zijn het mikpunt van deze ‘helden’.”
  Het is maar waar men zich drukt om maakt.
  Nergens wordt in dit artikel beschreven wat vruchtbare vormen van activisme zouden zijn.

Comments are closed.