Er zijn positieve en negatieve evoluties aan de gang in het drugwereldje. “Elk nadeel heb zijn voordeel” zou Johan Cruijff zeggen. Uit recente cijfers blijkt dat het verslavend bestandsmiddel THC in cannabis sterk is toegenomen, doch het aantal jongeren dat experimenteert met cannabis is afgenomen van 1 op 3 naar 1 op 4. In Nederland worden hoogstwaarschijnlijk vanaf vandaag cannabis en ‘shit’ gecatalogeerd onder de term ‘Harddrugs’.

We mogen uiteraard niet te hard juichen. Het wetsvoorstel bepaalt dat ‘zware’ wiet en hasj op de lijst van harddrugs zullen staan in de toekomst. Dit houdt natuurlijk in dat de minder zware varianten wél legaal blijven voor verkoop en gebruik. Hoe is het overigens gekomen dat er nu plots ‘zware’ varianten van de gekende cannabis en de chemische versie ‘shit’ ofte ‘hasj’ op de markt zijn? Wel dat komt doordat door het verplichte maximum van 5 gram verkoopgewicht de ‘producenten’ van deze drugs ervoor zorgden dat de THC-waarde de hoogte inging per gram, waardoor men meer geld kon vragen voor het zelfde aantal drugs. It’s all about the money.

De THC (tetrahydrocannabinol) zorgt voor de roes waar men in geraakt na het roken van de joint. Het zorgt tevens voor het verslavende effect dat deze drugs met zich meebrengen. De progressieve kerk blijft beweren dat verslaving van cannabis en shit onmogelijk is, maar de realiteit heeft ondertussen allang deze mythe ingehaald. Volgens dokter Van Duyse directeur van De Sleutel, een dagcentrum voor mensen met drugproblemen, heeft cannabis heroïne van de eerste plaats verdrongen in hulpaanvragen. “Van de 3000 aanvragen op jaarbasis blijkt 73% van de jonge aanvragers een probleem te hebben met cannabis.” aldus Van Duyse. “Bijna 1 op de 3 van alle aanvragen gaat over cannabis.”

Nu is het uitkijken naar hetzelfde wetsvoorstel in het Vlaams Parlement. Maar zoals geweten loopt men hier meestel enkele jaren achter de feiten aan. De problemen in Antwerpen-Noord zijn daar het beste bewijs van.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “(zware) cannabis voortaan ‘harddrug’ in Nederland”

  1. Ik kan bijna niets anders zeggen dan… LOL!
    Een beetje de waarheid verdraaien, zoals vaak gebeurd in de Media.
    De Mythe dat Cannabis verslavend is, is juist meerdere malen ontkracht. Het is waar dat THC de smaakmaker is van alle stoffen die in Cannabis zitten, maar dit is meer te beschrijven als een “Chocolade Verslaving” (Wanneer je 1 Joint hebt gerookt, blijf je roken tot het op is). Er waren meerdere onderzoeken door Farmacie en Overheid instellingen verricht, die met dit soort uitspraken kwamen. Wederom zijn deze onderzoeken met kei harde feiten van de tafel afgeveegd.

Trending

%d