Aan het begin van het academiejaar worden traditiegetrouw door de politiek-filosofische studentenclubs debatten georganiseerd. Op deze debatten worden logischerwijs verschillende politieke partijen uitgenodigd. De clubs kiezen in deze uiteraard zelf wie ze uitnodigen en het Liberaal Vlaams Studenten Verbond (LVSV) koos ervoor om alle Vlaamse partijen uit te nodigen behalve LDD en Vlaams Belang. Ook de Waalse partijen PS en MR waren van de partij. Het Vlaams Belang vond dit niet kunnen en voerde actie.

“Laat het debat en de vrije meningsuiting opnieuw zegevieren en stop de boycotpolitiek” en “Het Vlaams Belang heeft ook een mening!” waren de strijdpunten van de actievoerders. Dat ook in Antwerpen het Vlaams Belang niet uitgenodigd werd, sterkte de VB’ers in hun overtuiging dat een actie nodig was.

Dat het Vlaams Belang een mening heeft is nogal logisch en hoeft geen betoog, dat het echter bewust wordt uitgesloten op de politieke debatten is dit jaar enkel waar bij het LVSV. Vorig jaar nog was Annemans de vertegenwoordiger op het LVSV-debat in Gent. Op de debatten van NSV en KVHV is het Vlaams Belang steeds welkom en ook de andere politieke clubs nodigen zonder probleem nu en dan een Vlaams Belanger uit op hun debatten.

Het Vlaams Belang komt nogal krenterig over door deze actie die meer op een smeekbede lijkt dan op een strijdbare attitude. Het Vlaams Belang heeft duizend en één mogelijkheden om de Gentse studenten te bereiken en te overtuigen. En begrijp ons niet verkeerd, het uitsluiten van het Vlaams Belang is niet altijd even netjes, maar hier gaat het om – och arme – een studentenclubje. Moest de VRT deze boycot systematisch toepassen (zoals reeds meermaals gebeurd is) dan was deze actie volkomen terecht en legitiem. In dit geval denken we toch dat de actie verloren energie is.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Vlaams Belang Gent boos op LVSV-Gent”

  1. vooral lachwekkend omdat het LVSV altijd de vereniging was die VB uitnodigde in het verleden omwille van hun diep geloof in de kracht van vrije meningsuiting. Dat ze dit jaar het VB niet uitnodigden heeft niets met censuur te maken met de (sociaal-economische) aard van het debat.

    1. De aard van het debat? Zo zo … ik denk dat het eens hoog tijd is om een Vlaams Belanger in rechtstreeks debat te laten gaan met Waalse politici… Zeg nu zelf, het lijstje Belgische systeemknechten dat de affiche sierde is niet echt materiaal voor vuurwerk in deze.

      Neen, een echte confrontatie met Magnette en Annemans zou vonken en vuur geven. En met reden: Twee partijen met een scenario voor het einde van het geval-B!

Trending

%d bloggers liken dit: