Bedenkelijke peiling: drie kwart van de Vlamingen is fier Belg te zijn

Het gaat goed met België en er zijn ‘fiere Belgen’ bij de vleet. Althans dat is de conclusie die volgt uit een peiling van het programma Koppen en Het Nieuwsblad. ‘Vlaamse Belgen’ zo kopt de krant het artikel op nieuwsblad.be. Drie kwart van de Vlamingen zou fier zijn Belg te zijn. Nou moe, dat is een resultaat dat ons omver blaast. Ware het niet dat slechts een duizendtal mensen zijn bevraagd op de ruim 6.000.000 Vlamingen.

Voor ons is deze peiling alvast een farce. Tenslotte heeft de Vlaming bijna twee jaar geleden net iets anders gestemd. Maar goed, volgens de peiling van Koppen en Het Nieuwsblad zouden 60% van de N-VA kiezers eveneens fier zijn Belg te zijn. Ook dat is natuurlijk verontrustend te noemen. Al hebben we op Rechts Actueel reeds enkele keren aangetoond dat de N-VA niet die nationalistische partij is die men er van wil maken.

Conclusie van deze peiling? Men wil de brave Vlaming in een zekere richting duwen. De media is de vierde macht in dit land en zal deze macht op alle mogelijke manieren aanwenden om bij de volgende verkiezingen de keuze van de Vlaming te beïnvloeden. Deze peiling zal wel correct zijn, maar wie heeft men gebeld en welke vragen werden gesteld? Dat benieuwt ons wel. Maar we blijven er bij, 1000 bevraagden op 6.000.000 Vlamingen is peanuts en allesbehalve representatief.

UPDATE: een peiling bij 1000 Vlamingen?  Dat kunnen wij ook!  Neem deel aan de peiling over ‘trots’, nu beschikbaar op de React-Facebookpagina.