Een getuigenis: anti-Vlaams racisme tegen 12-jarige in Vlaams college

Ik heb een tijdje getwijfeld maar ik heb besloten dit toch eens op papier te zetten omdat het nu toch echt wel ver gaat in dit landje, als een kind van 12 racistisch gediscrimineerd wordt tegenover Marokkanen en zwarten alleen maar omdat hij Vlaming is.

Mijn zoon is 12 en volgde de richting ASO Moderne in een Vlaams College.  Het niveau  van het onderwijs is daar heel hoog, vooral voor wiskunde, en mijn zoontje en ik wisten dat het niet gemakkelijk zou worden, maar we besloten samen het toch eens te proberen.  Na de examens zuchtte mijn zoon dat hij zijn best gedaan had, maar dat het niet gelukt was; en inderdaad, het rapport meldde dat hij van richting moest veranderen.  Spijtig, maar helaas, hij had zijn best gedaan, meer kan een ouder niet vragen.

Maar mijn zoontje voegde er wel achteloos aan toe dat hij het wel eigenaardig vond dat hij minder tijd kreeg om zijn moeilijke examen wiskunde in te vullen dan zijn klasgenootjes.  Hoezo, vroeg ik?  Wel ja, zegde hij, de drie Marokkanen en de ene zwarte in de klas krijgen veel meer tijd…

Ik wilde dat eerst niet geloven.  Nadat bij het klassencontact de leraar wiskunde had uitgelegd dat mijn kind van richting moest veranderen, vroeg ik hem: ik neem aan dat alle leerlingen op dezelfde manier behandeld worden bij de examens?  ‘Natuurlijk, mijnheer, wat denkt u wel?’, klonk het verontwaardigd.  ‘ De Marokkanen en de zwarte krijgen dus niet meer tijd om het examen wiskunde in te vullen?’, vroeg ik.  En toen werd het stil.

‘Wel, euh… Sommige leerlingen krijgen meer tijd, als ze een attest kunnen binnenbrengen voor dislexie of zo…’, zo klonk het.    ‘Alle begrip,‘ zei ik meteen, ‘dat is een medisch attest.  Maar de Marokkanen en de zwarte dan?’  ‘Tja, euh…  Inderdaad, leerlingen die thuis geen Nederlands spreken krijgen meer tijd om het examen in te vullen.’

Ik stond perplex.  Zo is er dus aan mij in alle openheid bevestigd: mijn Vlaamse zoon wordt door Vlaamse onderwijzers in een Vlaams college racistisch gediscrimineerd tegenover Marokkanen en zwarten op basis van zijn taal en zijn afkomst.  Mijn zoon is nu dus op zijn 12 jaar officieel bestempeld tot tweederangsburger in zijn eigen land.  En ja hoor, één van de Marokkanen en de zwarte gaan wel naar het tweede jaar ASO.

Denk nu niet dat er hier enig misdrijf gepleegd is hé.  Ik heb het nagevraagd, deze praktijken zijn door CD&V, SP.a, VLD en N-VA netjes vastgelegd in het Vlaams parlement in onderwijsdecreten, uitvoeringsbesluiten, overlegplatformen en gelijke kansen-comité’s allerhande.   De enige schuldigen voor deze botte racistische schande zijn dus de domme Vlaamse kiezers zelf.

(Anoniem maar uit goede bron bezorgd aan Rechts Actueel)

2 comments

 1. afganistan is ginder,absurdistan is hier
  belgie is een crapuul-land geworden,waar nog enkel 2 groepen van het systeem kunnen profiteren,
  politici en vreemdelingen
  ikzelf ben het zelfs zoooo kotsbeu geworden dat ik stop als zelfstandige,en mijn tv heb opgezegd alvorens alle zenders moslimzenders zijn
  het is een regelrechte schande wat er allemaal in belgie gebeurt,maar 1 ding is zeker,in geen enkel ander land in de wereld moeten vreemdelingen de crapuleuze feiten plegen zoals bij ons.
  zelf heb ik recht op niets,zero,terwijl politieke vluchtelingen op hotel worden gestoken,kindergeld krijgen voor kinderen van de gebuur en noem maar op…..
  terwijl we zelf geen grijntje consequent zijn,een visje in een glas mag,ook al was het een traditie,niet meer uitgedronken worden,een dier kelen zonder verdoving in de naam van allah mag wel…
  grts

Comments are closed.