Kerk van Winschoten wordt misschien moskee

Samen-Alsahaba, een islamitische organisatie, blijkt de enige geïnteresseerde koper te zijn voor de protestante Vennekerk te Winschoten. Wegens het teruglopend kerkbezoek slaagt de protestante gemeente er niet langer in de kerk te onderhouden.

De Vennekerk werd in 1910 in gebruik genomen als gereformeerde kerk. Naast de Vennekerk heeft de protestante gemeente ook de de Marktpleinkerk ter haar beschikking. Deze zal nu wat uitgebouwd worden en gebruikt worden als enige kerk van de gemeente. Momenteel wordt in de Vennekerk maar elke veertien dagen een mis gehouden.

Samen-Alsahaba zou de kerk gebruiken als gebedsplaats en onderricht in de islam. Uiteraard treft deze islamitische organisatie geen schuld. Door secularisering, een godsdienstonderwijs dat volledig in gebrek blijft en het vrijwillig loslaten van onze culturele wortels hebben de Europeanen immers een religieus vacuüm geschapen. Dit is enkel het bewijs dat Europeanen hun eigen ondergang aan het waar maken zijn. Velen zullen hierover klagen, de vraag is wie verder geraakt dan zijn pc om hierover te klagen en effectief wilt meewerken aan de hervitalisering van Europa.

2 comments

  1. Dit is schande. Deze kerkgemeenschap of zogenaamd gemeente is buitensporig afvallig. Geen enkel gevoel of waarde aan het huis des heer. Om een paar centjes te verdienen moeten ze het huis van gebed verkopen. In de vroege tijden miljoenen Chrisdtenen hebben hen leven opgeofferd en alle hun bezitingen verloren om het woord des Heer te verspreiden en het evangelie voor ons als nalatingschap achter te laten en te bewaren. En nu zu ik dat deze zogenaamde(pseudo) Christenen verkopen hun kerk aan de duivel om een huis voor Satanische geloof ervan te maken.
    Schaam je voor zelf . Je verdient niet de naam van Christus aan jezelf.
    Ezzat ELIAS

  2. Pet vooraf mijnheer de Coeyer! uw kennis over islam duidt dat u een onderzoeker bent die de islamitische propaganda niet klakkeloos overneemt. Dat u durft het echte gezicht van de islam en zijn oprichter (oplichter) te ontmaskeren verdient respect. Er is nog veel meer dan wat u genoemd heeft. Iedereen ziet wat deze gruwelijke leer in de hele wereld aanricht. wij noemen ze extremisten uit beleefdheid of uit zelf bedrog, Nee, het zijn de ware gelovigen die deze leer toepassen. Het is treurig dat de verantwoordelijke voor het verkoop deze feiten niet kent, of zou het hem niet schelen dat hij van de kerk een haatcentrum maakt. Als hij niet weet is ernstig genoeg, maar als hij het weet en kan het hem niet schelen is nog erger.

Comments are closed.