Lampedusa, barometer voor de vervreemding van Europa. De situatie is ernstig!

Sinds de jaren ’90 kwamen reeds massa’s Aziaten en Afrikanen het Europese continent binnen via het kleine eilandje Lampedusa. Gisteren bereikte deze toestroom aan vreemdelingen opnieuw een driest hoogtepunt. Tunesische vluchtelingen raakten slaags met de politie én met de inwoners van het eiland. Het asielcentrum werd ook in brand gestoken. Daardoor belandden 1200 van hun ‘medestanders'(!) in de kou en moesten de nacht doorbrengen op een sportveld.

De problemen met bootvluchtelingen die vanuit Azië en Afrika de oversteek naar het Italiaanse Lampedusa wagen slepen al 20 jaar aan. De burgemeester van Lampedusa heeft al verschillende malen aan de alarmbel getrokken en gesmeekt bij de Italiaanse overheid voor oplossingen. Het eiland telt al jaren meer ‘tijdelijk’ vreemdelingen dan autochtone inwoners. De situatie is schrijnend en onhoudbaar.

Een reportage van BBC ‘Invasion of Lampedusa’ laat zien hoe de problemen op dit kleine eiland tot wanhoop leiden. De reportage kan u door hier te klikken herbekijken. De toestand op Lampedusa is vandaag de dag dus opnieuw hot news doordat een nieuwe toestroom van Tunesiërs uit de hand is gelopen. Maar voor de inwoners van Lampedusa is de situatie een dagdagelijks feit. Twitterberichten tonen de ernst van de situatie aan. Zelfs de burgemeester van Lampedusa is gespot met een baseballknuppel in de hand, dit “ter bescherming van zichzelf en van privé-eigendommen die worden belaagd door relschoppers” aldus de burgemeester.

We volgen voor u de situatie op de voet. Lampedusa is een barometer voor de invasie van vreemdelingen in heel Europa. Het feit dat daar de problemen hoog oplopen betekent dat over enkele weken/maanden diezelfde vreemdelingen hier in onze Vlaamse gemeenten en steden zullen toekomen. U bent maar beter gewaarschuwd!

One comment

Comments are closed.