Ergün Top naar Turkse leger: hypocriet Patrick Janssens is boos

Ergün Top is niet uit het nieuws weg te slaan. De Antwerpse CD&V’er van Turkse afkomst die vorige week kennis mocht maken met de Antwerpse criminaliteit is op het matje geroepen door oppergemeenteraadslid Patrick Janssens. Top is opgeroepen in Turkije om zijn legerdienst te vervullen. Top wilt gaan. Janssens kan daar niet mee lachen en tikt Top op de vingers.

Het probleem is natuurlijk niet dat Top de legerdienst verplicht dient te vervullen, maar wel dat Top de dubbele nationaliteit heeft. Net zoals vele duizenden vreemdelingen in Vlaanderen eet Top hierbij van twee walletjes. De man profileert zich doorgaans als de brave CD&V’er. Een vroom man die wel de Turkse gemeenschap vertegenwoordigt, maar tegelijkertijd de Turken al eens durft te wijzen op hun plichten ten overstaan van hun gaststad Antwerpen.

Dat Top zélf een dubbele nationaliteit heeft tast volgens ons zijn geloofwaardigheid zwaar aan. Janssens rept overigens met geen woord over die dubbele nationaliteit. Maar dat is wel hetgeen waar de rode burgemeester zich zou moeten aan storen. Dat past echter niet in het kraam van zijn progressieve ideeën. Moest Top enkel de ‘Belgische’ nationaliteit gehad hebben, dan was er nu natuurlijk geen enkel probleem. Als Janssens voor integratie is van de Turken en ander vreemdelingen in onze samenleving, dan zou hij beter pleiten tot afschaffing van de dubbele nationaliteit. Kleur bekennen heet dat. (nochtans een slogan die de sp.a graag gebruikt)

2 comments

  1. Wat Janssens’ probleem is met Top’s vervuling zijner volkse plichten blijft mij na het lezen van het artikel nog steeds een raadsel.

    @Jan: oké, maar dan moeten we nog steeds niet pro dubbele nationaliteit zijn. Per slot van rekening beschouwen wij de gegeven nationaliteit toch als een legitimatie van de werkelijke toestand, neen? Een mens kan maar zoveel identiteiten rechtvaardigen op papier als er werkelijk in hem/haar huizen, lijkt mij.

Comments are closed.