Nationalist(?) en prins Laurent laten broederlijk ballonnetjes op…

Prins ‘Lolsmurf’ Laurent is back! De man van Saksen-Coburg die 300.000 euro belastinggeld per jaar opsoupeert, was vandaag te gast in het Antwerpse district Deurne om ballonnetjes op te laten bij de voorstelling van de plannen die men heeft met het provinciaal domein Rivierenhof. Onze interesse gaat echter niet uit naar deze dure grapjas, maar wel naar de kersverse N-VA’er en schepen van Antwerpen, Ludo Van Campenhout. Hij mocht  samen met de prins eveneens een ballonnetje oplaten.

‘De Ludo’ is in Antwerpen tussen het drinken en ontnuchteren door schepen voor Stadsontwikkeling. Vermits het Rivierenhof op het grondgebied van de Stad Antwerpen ligt en de Stad het project mee bekostigt (het Rivierenhof is eigendom van de Provincie), is Ludo de aangewezen gast voor de voorstelling van het project. Recent vermeldden we echter dat hij eerstdaags officieel lid zal worden van de N-VA. En daar wringt voor ons een beetje het schoentje.

We gaan hier ook niet belachelijk doen over formaliteiten en geplogenheden, maar een zogezegd ‘nationalist’ die samen met een ‘prins’ ballonnetjes gaat oplaten bij de voorstelling van een project lijkt ons niet logisch. Overigens vragen wij ons af wat een lid van het Koningshuis te zoeken heeft bij een project als dit. Maar goed, het zij nu zo.

N-VA’er Jan Peumans heeft zelfs als voorzitter van het Vlaams Parlement al eens zijn kat gestuurd naar een officiële aangelegenheid omdat hij republikeins ingesteld is. Het enige wat we daar met ons slecht karakter uit kunnen concluderen – en wat we uiteraard al vermoedden -, is dat Van Campenhout allerminst iets met het Vlaams-nationalisme van doen heeft en dat hij uit plat opportunisme voor de N-VA gekozen heeft. Maar zo heeft elke stad in Vlaanderen wel iemand rondlopen.

2 comments

  1. Hebt gij ook zo moeten lachen toen, tijdens een TV panelgesprek op TV ettelijke maanden geleden, deze dorstige Ludo, die zijn kazak toen nog niet binnenste-buiten-gedraaid had van blauw naar bleek verschoten geel-zwart, Filip Dewinter begon uit te schelden voor rotte vis en dat het dermate gortig was dat de (nauwelijks nog) open-VLD hem een tijdje in quarantaine plaatste, al of niet voorzien van een baxter alcohol. Ikke wel, ik heb dat gezien , ik heb er nog blauwe plekken van omdat ik toen al schaterlachend van de sofa rolde en lang bleef over-en-weer rollen van het lachen ? Die Ludo doet sindsdien niet meer zo’n politiek-correct stand-up gedoe, spijtig want Gaston & Leo zouden concurrentie kunnen krijgen in de geschiedenis der Vlaamse Humor.

    1. Als Ludo naar Dewever gaat, en zijn afkeer voor het Vlaams Belang overduidelijk is… welja, dan laat het zich al raden hoe het zit met de toekomstige coalitie in Antwerpen. Meer van hetzelfde! Dewever is bezig er een echte krabbenmand van te maken. Met of zonder Ludo.

Comments are closed.