Zoals elk jaar werd tijdens het eerste weekeinde van september de Bloso-klassieker ‘De Gordel’ georganiseerd. Tijdens deze dag wandelen en fietsen duizenden Vlamingen doorheen de groene rand rond Brussel. Voor de meesten is het niet meer dan een ander wandel- en fiets-evenement, maar De Gordel is van oorsprong een manifestatie waarbij het Vlaamse karakter van de Brusselse Rand in de verf wordt gezet. Dit (hoofd)aspect van De Gordel werd vandaag bewezen in Linkebeek. Voorpost was genoodzaakt om daar actie te voeren.

Nu ja, actie voeren was het in feite niet helemaal. De Voorposters droegen Vlaamse leeuwenvlaggen met zich mee en zongen Vlaamse liederen. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat net dàt op voorhand verboden werd door een gemeenteraadslid van Linkebeek. FDF’er Damien Thiéry is op dit eigenste moment de zogeheten ‘waarnemend burgemeester’ van Linkebeek. Wegens zijn weigering om zich aan de taalwetten te houden, bleef en blijft zijn benoeming tot burgemeester uit, in feite is hij dus niet meer of niet minder dan eender welk ander gemeenteraadslid van Linkebeek.

Deze man kondigde naar aanleiding van deze Gordel-editie op voorhand aan dat het dragen van Vlaamse symbolen in ‘zijn’ gemeente op de dag van De Gordel verboden zou zijn. Een reden temeer voor Voorpost om de benen in te smeren en op trektocht te gaan doorheen de Brusselse Rand. Linkebeek lag toevallig op hun uitgestippelde weg. En de Vlaamse symbolen had men nu toevallig wél meegenomen. Aangekomen voor het gemeentehuis werd nog even de Vlaamse Leeuw gezongen, volkslied van alle Vlamingen, ook die van Linkebeek dus. Zoals verwacht achtte de politie het niet opportuun om in te grijpen en lieten ze de Voorposters begaan.

Rechts Actueel feliciteert Voorpost (nog maar eens) met alweer een geslaagde actie! Thiéry weet wat hem op 18 september te wachten staat. Dan zal een veelvuldig meervoud aan Vlaamse actievoerders zijn grondgebied platlopen. Meer info lees je hier.

(foto’s komen van Editiepajot: Linkebeek)

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: