DeWereldMorgen en ‘Getbasic’: PVDA-communisten voor ‘democratisering’

Eerder maakten we al bekend dat op de linkse webstek “DeWereldMorgen” een oproep verscheen tot ontvoering tegen de Europese commissie en Jean-Luc Dehaene, en ook dat die website in 2010 220.000 euro subsidies slurpte waarvan liefst 166.000 euro van de Vlaamse regering (met CD&V). Maar wie gaat er eigenlijk schuil achter het drammerig linkse vehikel? Dat blijkt de PVDA te zijn.

Volgens de webstek van DeWereldMorgen zelf wordt hij gemaakt ‘in samenwerking met Getbasic’. Het gaat om een club met een eigen website http://www.getbacis.be. Bij het onderdeel ‘about’ kom je bijzonder weinig te weten, tenzij dat men zogezegd ijvert voor ‘de democratisering van de media’.

Om subsidies te cashen moet een club echter rechtspersoonlijk hebben, en zo komen we gelukkig al wat meer te weten. Getbasic blijkt volgens de in 2003 gepubliceerde statuten de nieuwe naam te zijn van de vroegere VZW Aanzet, een extreem-linkse jeugdclub van de PVDA, jarenlang geleid door PVDA-militante Maggy Doumen. Maggy beleefde haar kortstondig moment van glorie toen ze in de Antwerpse provincieraad weigerde recht te staan toen daar in 1989 een minuut stilte werd gehouden voor de honderden jongeren die kort tevoren door Chinese tanks waren vermorzeld op het Tienanmen-plein in Peking. Het vermoorden van jongeren in China was volgens de PVDA immers perfect terecht. Democratisering, u zegt het.

Het nieuwe bestuur van de vzw met de nieuwe naam ‘Getbasic’ heeft een even knalrode PVDA-kleur als het oude. Bestuurder Renaat Willockx, overleden in 2008, was openlijk PVDA-lid. Herman Veulemans was PVDA-kandidaat in 2011. De onvermijdelijke ‘professor’ Jan Blommaert verklaarde in 2007 in het PVDA-blad Solidair: ‘ Laat me beginnen met de bottomline. Mijn vrouw en ik stemmen al jarenlang PVDA.’ Jos Hennes is actief bij de PVDA-uitgeverij EPO. En dan is er natuurlijk Han Soete, de zoon van Lieven Soete, de verantwoordelijke van het PVDA-cultuurcentrum… Vooraleer men allerlei duistere rechtse fichenbakken ziet: het Belgisch Staatsblad is openbaar, de statuten van de VZW ook en daarnaast is er ook nog Google.

Onze bottom line: de VZW Getbasic is stevig in handen van de PVDA, de vriendjes van de slagersbende in Peking, de tirannen van Cuba en onfrisse terreurgroepen over de hele wereld zoals destijds Lichtend Pad in Peru. En dit zijn dus de mensen die gaan zorgen voor de ‘democratisering van de media’; er is gelukkig nog humor in de wereld.

Minder komisch is de vraag: waarom moeten wij met ons belastinggeld linkse hobby’s die oproepen tot geweld en ontvoering blijven subsidiëren?

Noot: uiteraard moet u ons niet geloven. Op de extreem-linkse anarchistische webstek van indymedia Oost-Vlaanderen kon u dit lezen in een artikel over de geldstromen naar DeWereldMorgen.