Voor de tweede IJzerwake op rij kon u een straalschijf (bij sommigen bekend als een cd) van Radio Rapaille aanschaffen. Een straalschijf samengesteld door Radio Rapaille, Identiteit door Muziek, Muziek met Wortels en ‘t Pallieterke. Met extra dank aan Robert, Peter en Jan Van Beers. Deze keer met meer liedjes dan de volgende. Voor u besproken: “Dit is Vlaamse Grond 2”.

De liedjes op de straalschijf zijn de volgende:

  1. Vlaanderen, van droom naar daad van Bart de Bard (3:05)
  2. Windmelodie van Jupiter (2:55)
  3. De Noordzee van Wilfred (5:50)
  4. Spreek Nederlands (2003) van Standrecht (2:01)
  5. Ballade van de Ratten van Jef Elbers (3:40)
  6. Den Dag van Wonne (1:39)
  7. 11 juli 1302 van Lion’s Pride (4:36)

Ondergetekende luisterde naar deze straalschijf tijdens de lange rit van de IJzerwake naar Antwerpen. En we kunnen gerust concluderen: het muziekaanbod zit snor.

De straalschijf begint rustig met Bart de Bard die het beste van zichzelf geeft en zonder een noot te veel of te weinig zijn lied neerzet. Windmelodie en de Noordzee van respectievelijk Jupiter en Wilfred vond ik persoonlijk wat minder, al kan dat liggen aan het mindere volume waarmee ze opgenomen zijn. Moest je wat te ontspannen geraken van de vorige liedjes, dan schudt Standrecht je zeker weer wakker. Ondanks het feit dat ze zich de laatste tijd wat meer hebben toegelegd op ballade’s is dit lied een mooie heropname van hun lied. Jef Elbers doet vervolgens zijn ding op de kwaliteitsvolle en gedreven manier die we van hem gewend zijn. Den Dag van Wonne is een zeer mooi lied gezonden door zeer mooie vrouwenstemmen, al had het misschien beter van plaats gewisseld met Standrecht aangezien het een redelijk rustig liedje is. Besluiten doet de straalschijf echter met het harde en zware van Lion’s Pride. Voor de Hard Rock-fans en metalheads is dit liedje zeker een aanrader.

Kortom: heel deze straalschijf is een aanrader voor een zeer lage prijs! U kan deze straalschijf bestellen bij de webwinkel van de NSV! (www.nsv.be), aan 5 euro per stuk. Indien u enkel deze CD bestelt, schrijf dan 6,14 euro (inclusief verzendingskosten) over op BE70 4028 1440 5125 (Bic: KREDBEBB)

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “CD: “Dit is Vlaamse grond 2””

  1. U kan deze straalschijf bestellen bij de webwinkel van de NSV, aan 5 euro per stuk. Indien u enkel deze CD bestelt, schrijf dan 6,14 euro (inclusief verzendingskosten) over op BE70 4028 1440 5125 (Bic: KREDBEBB)

Trending

%d