20 november 2010. In het Gentse Gravensteen maken studenten en sympathisanten van het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV) zich klaar voor de Uylenspiegelfeesten. Wanneer op de valreep Bruno Valkeniers, huidig voorzitter van het Vlaams Belang en oud-NSV’er, de zaal binnen wandelt, wordt door de organisatoren besloten hem tijdens deze herdenking van de Gravensteenbezetting even het woord te gunnen. Tijdens deze korte rede werd een belofte gedaan waaraan we hem graag even herinneren.

Dhr. Valkeniers hield een klassieke toespraak zoals we die in studentenmiddens wel meer horen. ‘De jeugd is de toekomst’ en meer van die zaken die studenten graag horen. Eén passage uit de toespraak hebben de aanwezige studenten heel duidelijk gehoord en onthouden. De zin “Ik beloof 500 euro aan de studentenvereniging die de beste studentengrap uithaalt.” deed de goudkoorts bij de studenten stijgen.

Ondertussen zijn we ruim tien maanden verder en met nog enkele herexamens te gaan loopt het academiejaar definitief op zijn einde. Twee studentenverenigingen hebben ondertussen de 500 euro opgeëist. De Antwerpse NSV-afdeling claimde als eerste de beste studentengrap annex -actie. Het KVHV (Gent, Antwerpen, Leuven en Sint-Katelijne-Waver) deed op zijn beurt een gooi naar de 500 euro en dit net voor de valreep.

NSV-Antwerpen vervoegde een ballonnen-actie van de extreem-linkse PVDA door ipv witte ballonnen ter ere van de ‘solidariteit’ op te laten, geel-zwarte ballonnen op te laten met daaraan Vlaamse leeuwenvlaggen. Het verslag van deze geslaagde actie kan door hier te klikken lezen.

De vier eerdergenoemde KVHV-afdelingen sloegen vorige week de handen in elkaar om gezamenlijk de IJzertoren te bezetten als protest tegen onder andere de naamsverandering van dit Vlaams monument. Het verslag hiervan vind je door hier te klikken.

Wat Rechts Actueel betreft lijkt het nu de moment gekomen om de 500 euro aan één van deze twee verenigingen te overhandigen.  Hoe dit in zijn werk gaat is voor ons van ondergeschikt belang, maar we kijken er alvast naar uit! Laat via de reactiemodule onderaan weten welke actie u de beste vond.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

15 reacties op “Bruno Valkeniers loofde 500 euro uit aan beste studentengrap/-actie. Wie zal tien maanden na deze belofte de 500 euro binnenrijven? NSV of KVHV?”

 1. De NSV! feliciteerde het KVHV, middels een officiële mededeling op de webstek, al voor deze bijzonder lovenswaardige actie:

  http://nsv.be/index.php?option=com_content&view=article&id=338:bezetting-ijzertoren&catid=1:laatste-nieuws

  Een pluim op de pet van onze vrienden van het KVHV! De NSV! kan deze actie alleen maar ondersteunen.

 2. Me dunkt dat de NSV! zelf ook wel beseft welke actie belangrijker in waarde is, tenzij men teveel helium van die ballonnen heeft ingeademd, maar haar radicaliteit, die enkel nog bestaat in naam en niet in daden, niet wilt kwijtspelen aan die zgn. “Salonfascisten met decadente champagnefeestjes”.
  Als men deze actie van het KVHV zelf vermeldt tot in Suid Afrika, dan lijkt het me nogal duidelijk wie deze prijs verdient.

 3. Het KVHV verdient de prijs

 4. KVHV, want er was een hele voorbereiding en heel wat mensen voor nodig (zowat iedere afdeling was vertegenwoordigd), we hebben de pers gehaald (van ballonnenactie had ik niets gehoord), hebben het IJzerbedevaartcomité betrekkelijk boos gemaakt (er hangt een boete van 3000 euro en een rechtzaak boven ons hoofd),…

 5. Toon Masscho, Berendrecht.

  Met alle respect voor het NSV, maar KVHV verdient deze prijs.

 6. De KVHV actie is de enige die nog maar als poging kan aanzien worden.
  De Ijzetorenbezetting van KVHV dus!

 7. 500 euro naar het KVHV, die kunnen ze best gebruien voor hun boetefonds :)

 8. Beide mooie acties. Mijn voorstel: €250/€250 ^^

 9. Ballonnetjes of bezetting.. Mhhmmm.
  KVHV.

 10. Coma, eist comac 3000 euro? Da’s pas frustratie. Het kvhv scheurt zelfs z’n broek eraan.

 11. Het succes van een actie kan men meten aan de frustraties bij de tegenpartij. Ik denk toch dat de leden van Comac net iets meer gefrustreerd waren, dan het ijzerbedevaartkomittee. NSV! dus.

 12. De KVHV actie

 13. Voor mij mag de 500 Euro naar het KVHV gaan voor de “bezetting van de IJzertoren”.

 14. Falco dient zich aan zijn woord te houden, punt uit.

  Betreffende de beste ‘studentengrap’ lijkt het mij nogal wiedes dat deze prijs wordt uitgereikt aan het KVHV, dit omdat de actie die de NSV! ingezonden heeft lange tijd niet gekend stond als ‘een gooi naar de 500euro’ doch louter als een actuele respons op de actie van de PVDA.
  Daarentegen, een Vlaams monument met een onschatbaar symbolisch aanzien die bezet werd door studenten, daar kruipen er wat meer dan enkele uren planning en euro’s in me dunkt.

 15. KVHV natuurlijk.

Trending

%d bloggers liken dit: