Bert Anciaux noemt Hugo Portier (oud-voorzitter ANZ) “geestelijk gestoord”…

In het verleden pakten we hier al eens succesvol uit met een conversatie die per e-post verliep. Ons ‘nieuws’ werd overgenomen door Clint.be, waardoor het diverse kranten en ‘t Pallieterke haalde. Vandaag laten we u meelezen met een conversatie tussen Hugo Portier en Bert Anciaux. Ook ditmaal is er geen sprake van een ‘hoax’. Geniet even mee!

Hugo Portier is voormalig voorzitter van het ANZ en het ANZ op zijn beurt organiseert het jaarlijkse Vlaams Nationaal Zangfeest in de Lotto Arena in Antwerpen en trekt duizenden Vlamingen aan. Ook vele politici van Vlaams Belang, N-VA en zelfs CD&V bezoeken dit evenement. Partij-oprichter van beroep Bert Anciaux hoeven we niet aan u voor te stellen.

Eerst kan je de e-post lezen van Hugo Portier gericht aan Anciaux naar aanleiding van een opiniestuk van Anciaux waarin hij Bart De Wever de vloer aanveegt en waarin hij Bart Peeters bejubeld, u weet wel, de man die zich recent ook negatief uitsprak over het nationalisme, Bart De Wever en Co.

“Dag belgicist Anciaux,

Lekker afgeven op Bart de Wever en meehuilen met Bart Peeters. Je bent toch een moedige jongen. Bij een confrontatie met Bart zou je als overlopertje, dus zonder enig moreel politiek gezag zo omvergeblazen worden, als een pluimpje want zoveel weeg je nog.

Lekker afgeven op Bart. Ook zijn kinderen zullen dat horen op school, je bent werkelijk heel moedig. Natuurlijk volg je de instructies van je baas Gennez die op haar beurt de bevelen krijgt van grote baas Di Rupo; Gennez koester je, ook al verkoopt dat mens Vlaanderen aan de onderhandelingstafel voor een ministerpostje. Ja, ik ken SP.A ers die hun partij beu zijn en me zeggen dat ze geobsedeerd is door een ministerpostje

Je vertoeft in mooi gezelschap, het gezelschap dat je verdient zou ik zeggen.

Politiek beteken je niets meer, dat is na je politiek parcours de logica zelve maar dat moet hard aankomen maar geen paniek, je partijtje kalft wel af maar zoals gezegd geen nood. Indien nodig verander je weer van partij zoals van hemd. Maar politiek zal je nooit meer iets betekenen, het is over en uit.”

Bert Anciaux zou deze e-post kunnen negeren en verder doen waarmee hij bezig is, maar de man die jarenlang (geheel onterecht) minister was op de niveau’s en de partijen die hem telkens naargelang het moment goed uitkwamen, vond het nodig te reageren op deze e-post van Hugo Portier.

“Meneer Portier,

dank voor je mail.

Voor alle duidelijkheid, je hebt in je hele leven nog niets betekend voor Vlaanderen of voor meer Vlaanderen. Dat je daardoor een fundamentele frustratie hebt, dat begrijp ik.

Het is inderdaad niet het rechts en extreem-rechts deeltje van de toenmalige Vlaamse beweging die ook maar één stap voorwaarts heeft kunnen zetten.

Voor je vader had ik nog enig aanzien. Hij was een kind van zijn tijd. Uw engagement is me vreemd. Buiten blijkbaar haat en onverdraagzaamheid. Uw mail is een bevestiging van mijn opiniestuk. Maar dat zal je waarschijnlijk niet begrijpen.

Wellicht ben ik een der weinigen waarmee je nog contact kan hebben. Je mails stralen een nood aan begrip en aandacht uit. Maar ik moet je ontgoochelen. Ik ben niet voldoende professioneel geschoold om je te kunnen helpen. Indien nodig geef ik je graag de coördinaten voor geestelijke hulpverlening.

Groeten
Bert”

We hoeven hier niets meer aan toe te voegen. Ik denk dat we ons punt nu wel gemaakt hebben. Oh ja, het verspreiden van dit artikel is niet verboden.

3 comments

 1. Men moet het de creatuur B Anciaux toch wel nageven.
  Enerzijds is dat ventje volledig gespeend van enige eloquentie, is a sitting duck in elk debat, een intellectuele liliputter en bezitter van een obsceen moraliteitsbesef .
  Anderzijds slaagt dat parasitaire nestbevuilertje er keer op keer weer in om ondanks de linkse schaamte ten aanzien van zijn persoon (men kan er in komen dat links niet fier is om zulk abject sujet in hun midden te hebben) toch de media te halen.
  Ik vraag mij dan ook af: zijn de linkiemedia nu achterlijk of hebben ze echt niets beter?
  Als men de aversie en de walg van pa Tobback bij de overstap van Anciaux naar de sossen heeft gezien dan kan men niet tot een andere vaststelling komen dan dat links echt niet beter meer heeft.

  Met zulke medestanders heeft linkiewinkieworld echt geen vijanden meer nodig.

 2. bert bleiters heeft wel iets bereikt : de/onze Ijzerbedevaart om zeep geholpen en verkocht aan belziek samen met zijn toenmalig partijtje vu, en voor de rest enkel en alleen, maar altijd zijn zakken gevuld.

 3. Het enige wat ik de Heer Bert Anciaux zou willen vragen is “Wat heb jij ooit voor Vlaanderen betekend, Bert ?”. Inderdaad, Bert, het enige wat gij ooit hebt gedaan is ministerpostjes najagen waar ge ze ook maar kon vermoeden. Een kameleon beschikt niet over hetzelfde kleurenpalet als jij, Bert, vergeet dat niet! Voor u is aan politiek doen zoiets als een vrij beroep uitoefenen, zoals dat van marktkramer bijvoorbeeld.
  Ik bewonder echter uw zelfkennis, Bert, want, nogmaals inderdaad, je hebt in je hele leven feitelijk nog niets betekend voor Vlaanderen of voor meer Vlaanderen.

  (nvdr: het betreft hier in deze reactie wel degelijk Bert Anciaux en niet onze redacteur Bert Deckers)

Comments are closed.